Pálinkacirkusz második felvonás...

2014. 09. 17., szerda

Mint az elmúlt napok eseményeiből láthattuk, folytatódik a média által kavart "pálinkacirkusz". Mindenki találgat annak kapcsán, hogy milyen szabályozással áll elő a kormány annak érdekében, hogy eleget tegyen az EU kéréseinek. Remélhetőleg egy nesze semmi, fogd meg jól megoldást kap az Unió. 

A bérfőzdékben főzetett adómentes pálinkára vonatkozóan több, mint valószínű, hogy korlátozás lép majd életbe. Ez valahol érthető, ugyanis jogi személyiséggel rendelkező társaságok ontották eddig a bérfőzetőknek az adómentes pálinkát. Információink szerint, ezen a területen olyan visszaélések voltak, hogy az adott bérfőzde azok nevére is lefőzte az adómentes mennyiséget, akik sosem láttak pálinkát. Ugyanakkor az EU-s irányelvek szerint itt is adható 50%-os kedvezmény.

A magánfőzés más kérdés. A sör és bor esetében az irányelv engedélyezi az adómentes előállítást. Ilyen módon a pálinkáról nincsen szó. Korábbi írásunkban pedig már taglaltuk azon irányelv rendelkezését, miszerint:

"a tagállamok számára engedélyezhető, hogy bizonyos regionális és hagyományos jellegű termékekre kedvezményes adómértékeket vagy adómentességeket alkalmazzanak;"

Az adómentes magánfőzés lehetősége meg kell maradjon!

A velünk készített riportok a témában:

RTL Klub híradó:

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/bukik_a_palinka_szabadsagharc

Klub rádió riport (15.perctől):

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20140915-075900.mp3

 

Üdvözlettel,

Pálinka Team


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum