Budavári Pálinkafesztivál élménybeszámoló képekkel

2014. 10. 06., hétfő
Sajtókörúton járt a Pálinkafőzés.com a Budai Várban. Túravezetőnk a Rézangyal pálinkák sommelier-je, Borbáth Gabriella volt.

Első állomásunk a Schiszler pálinka standja, ahol az egylépcsős kajszibarack pálinka üdítő aromái meghozták a hangulatot.
Ezt követően Márton és Lányai lepett meg minket, ahol az egylépcsős málna pálinka után egy lélegzetelállító kétlépcsős vilmoskörtét kóstoltunk. Kimagasló minőség!
A Nobilis pálinkaházba vettük az irányt, ahol ismét egy vilmoskörtét kóstoltunk, de egylépcsős főzéssel. Meglepetés volt, hogy pálinkával töltött bonbonnal kínáltak, melyek között nagy élménnyel nyugtáztuk a sörpárlatos golyócskát.
Zimekéknél egy kedves hölgy fogadott, akiről kiderült, hogy ő a főzőmester. Igazán kellemes, egylépcsős birs pálinkát ízleltünk.
Nagy örömünkre a Gyulai pálinkánál is hölgy fogadtatásban és egy nem mindennapi sajmeggy pálinkában volt részünk. Fantasztikus, hogy egyre több hölgy űzi a pálinkakészítés tudományát.
A Brill pálinkaház egy ritkasággal győzött meg bennünket, ami egy kékfrankos szőlőpálinka személyében mutatkozott be.
A túra végén a Békési pálinka káprázatos, lekváros papucsa mellett megismerhettük az első magyar whisky-t is, mely 12 évével a skótokat is levette a lábáról. Mind illatban, mind ízben csodaszép, merjük ajánlani.
Túrán kívül meglátogattuk a Harmatrázó pálinkaházat, ahol olyan málna-cseresznyét ittunk, ami feltette a pontot az i-re.
Remek élmény volt, köszönjük a Szervezőknek!
 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum