Kanadában járt a Pálinkafőzés.com

2015. 06. 03., szerda
Egy kedves ügyfelünk a kanadai magyarok táborából tiszteletét tette Magyarországon egy gyakorlati oktatás alkalmával és ezt követően úgy döntött, hogy nem foszthatja meg a prémium minőségű magyar pálinkától Kanadában elő családját, barátait. 

Az eszközt illetően úgy döntött, hogy a Pálinka Mester Dávid egylépcsős főzőnk segítségével fogja előállítani a párlatcsodákat és a különleges gyógynövényes desztillátumokat.

Örömünkre szolgált, amikor gondolt egyet és meghívott minket otthonába, hogy a messzi kontinensen adjuk át a pálinkafőzésben szerzett gyakorlati tapasztalatainkat. A pálinkafőző tisztítását és gőzölését egy vízlepárlás követte, mellyel előállítottuk a magas szeszfokú középpárlathoz szükséges hígító vizet. Nagy meglepetésünkre a nem túl magas cukortartalmú kanadai almacefréből a várakozás ellenére is 10%-os kihozatalt sajtolt a készülék. A középpárlatunk rekord szeszfoka 88,5%-os volt, ami kiváló eredmény. Röpke négy töltéssel, kb. 10-12 óra alatt főztük le a 90 liter almacefrét a 35 liter teljes térfogatú (29 liter maximális töltési térfogatú) Pálinka Mester Dávid egylépcsős lepárlóval. 9 liter kanadai-magyar pálinka született, melynek ízét és illatát örökre megjegyezte a helyi látogatók és érdeklődők sora.

Szemügyre vettünk egy kézműves lepárló műhelyt, mely vodka és whiskykészítésre szakosodott. Örömmel nyugtáztuk, hogy bár kifogástalan termékek készültek, de a magyar gyümölcspálinkának nincs párja az egész világon. Bízunk benne, hogy mielőbb belátja ezt a földkerekség.

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum