Ilyen a Borsalino, ha Gusto

2010. 12. 21., kedd

 

Pálinkakoktélok, kizárólagos értékesítés, kiváló barack és a titokzatos mézes.

Mielőtt megnéznénk, mire lehet büszke a Gusto, néhány szó arról, miért is lett egy-két év alatt rendkívül kedvelt a márka a pálinkaszeretők táborában. És miért tartják a csúcspálinkák közül az egyik legfinomabbnak. A legmagasabb minőségi kategória eléréséhez hozzájárul az is, hogy pálinka lepárló üzemük a magyar gyümölcstermesztés egyik fellegvárában, Kecskemét mellett Lajosmizsén helyezkedik el. Ez a körzet Magyarország egyik napfényben leggazdagabb vidéke, ahol a napfényes órák száma a vegetációs időszakban több mint 1770. Gyümölcspálinkáik kiváló ízvilágát az aranyhomok egyedülálló körülményei biztosítják. A cég elismert múlttal és sok éves tapasztalattal rendelkezik az alkoholos italok előállításában. A tulajdonosok kötelességüknek tartják az évszázados tradíciók megőrzését és az ezeken alapuló szakértelem továbbörökítését. A tökéletesre való törekvés, a részletekre legaprólékosabban odaadó figyelem, a legkorszerűbb technológia és technikai felszerelés mind részei annak, hogy e nemes párlatokat olyan színvonalon képesek előállítani, hogy azok a legkifinomultabb ízlésűeknek is páratlan gasztronómiai élményt nyújtsanak. Világosnak tűnik a képlet.

Nos, talán éppen az előzőek miatt a szakma is sokra tartja a Gusto pálinkákat. 2010-ben már harmadik alkalommal vettek részt Európa egyik legjelentősebb párlatversenyén, az osztrák Destillatán. Ebben az évben nyertek 1 aranyérmet (Irsai Olivér 51), 3 ezüstérmet, (Kecskeméti barack 51, Cserszegi fűszeres, Botaniq) és 4 bronzérmet (Alföldi alma, cseresznye, mézes ágyas szőlő, mézes ágyas barack).

A nyár kellemes színfoltja, mondhatni meglepetése volt, hogy a Gusto megajándékozta a márka kedvelőit, kis nyelvtörő kifejezéssel élve: ízpompás nyári italokkal. Hogy csak egyet idézzünk fel, íme a Borsalino: 4 cl Cserszegi fűszeres szőlőpálinka, 2 cl Campari, 2 cl narancslé, 1 cl cukorszirup. Keverőpohárban jégen hosszan keverjük az összetevőket, majd jéghideg pohárba szűrjük. Nem mintha a Gusto pálinkák önmagukban nem lennének kedveltek, de a nyár az nyár, az újdonság pedig hozzá kell tartozzon a pálinka elismertetéséhez. Hát ezért születtek meg a Gusto pálinkakoktélok.

Ám mégsem a pálinkakoktél volt a Gusto legnagyobb meglepetése. A Gusto pálinkák egyre kedveltebbek a fogyasztók körében, hírük már országos, ezért is döntöttek úgy 2010-ben, hogy pálinkáik értékesítését kizárólagos joggal egy ital-nagykereskedő cégnek adják át.

Azt gondolhattuk, ebben az évben több már nem történhet a Gustóval. De történt. A Gusto a nyáron 300-400 liter olyan barackpálinkát főzött, amely még a tulajdonost, Eck Tibort is meglepte. Sikerült ezt a kiváló tételt megkóstolnunk és csak annyit mondhatunk: szerintünk is az eddigi legjobb Gusto Kecskeméti barackpálinkából ihattunk néhány kortyot. És akkor még keveset mondtunk! Van persze javaslatunk is. Érdemes lenne lepalackozni mindet, az első 500 üveget sorszámozni és öt év után elárverezni. A gyűjtők és a pálinkarajongók sorban állnának érte. És a többivel mi legyen? Azt pedig azok asztalára kellene letenni, akik értik és tudják mitől a világ legkiválóbb gyümölcspárlata a pálinka. Szerintünk.

És akkor a slusszpoén: a Gusto amióta a kereskedelmi piacra lépett fokozatosan bővíti a portfolióját. Így volt ez ebben az évben is, és úgy tűnik, a folytatás sem marad el.

- Készül az új Gusto mézes, a gyümölcsöt már kiválasztottuk, túl vagyunk az első kísérleteken, azt is mondhatnám, hogy éppen most hozzuk tökéletes formába – titokzatoskodott az ősz végén a pálinkát gyártó Johanna Kft. egyik tulajdonosa, Eck Johanna. - Azt gondoljuk, csak akkor érdemes letenni a fogyasztók asztalára, ha mi magunk is tökéletesen elégedettek vagyunk. Éppen emiatt most még nem árulom el milyen gyümölcsből főzzük.

Szerző: Szelei József

Fotó: Johanna Kft.

forrás: www.4cent.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum