Orbán büszke a házi pálinkafőzésre

2010. 12. 23., csütörtök

 

Tíz olyan intézkedést sorol fel a Facebook közösségi portálon csütörtökön közzétett videoüzenetében Orbán Viktor, amelyre szerinte "mindannyian, közösen és együtt a leginkább büszkék lehetünk".

 

A miniszterelnök ezek közé sorolja, hogy a legnagyobb nemzeti egységet hozták létre Európában a parlamenti, majd az önkormányzati választáson; a legnagyobb adóscsökkentést hajtották végre az elmúlt húsz év történetében; bevezették a gyermeknevelést támogató adózást; először Európában Magyarországon vezették be a bankadót; 90 év után ismét van kettős állampolgárság; a valaha volt legszigorúbb törvényt vezették be a bűnözéssel szemben; a vörösiszap-katasztrófa esetében világra szóló összefogást hoztak létre a magyarok; eltörölték a felháborító végkielégítéseket; megfelezték a politikusok számát; és megadták a szabad pálinkafőzés jogát.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a szabad pálinkafőzés jogának megadása egy kormányzati felhívással is felér: arról szól, hogy "csak csináld, csak csináljátok. Ha reklámfilm lenne, azt mondanám: +Just do it+".

A megjelent videoüzenetben Orbán Viktor a Facebook-közösség kérdéseire válaszol. A miniszterelnök dolgozószobájában felvett videóban a kormányfő a Facebookra utalva kiemelte, hasznos volt számára, hogy volt egy közösség, amely egyszerű, keresetlen szavakkal és rövid formában emlékeztette arra, mi a politika értelme, mik a vele szemben támasztott elvárások.

Orbán Viktor elsőként a gazdaság kilátásokról, a munkahelyteremtésről beszélt, amellyel kapcsolatban azt mondta: akkor lehet majd becsületes munkából megélni, ha a tisztességes munkáért tisztességes bért kap az ember. Aki pedig nem bérből él, hanem vállalkozni próbál, akkor tud majd a tisztességes vállalkozói munkából megélni, ha a magyarországi vállalkozások versenyképesek lesznek a környező országok vállalkozásaival, és elegendő jövedelmet termelnek.

A kormányfő a bérekről szólva közölte, nem hisz abban, hogy állami szabályozással lehet magasabb béreket garantálni a gazdaságban. Ehelyett az adócsökkentésben hisz. Szerinte akkor lesz tisztességes munkáért tisztességes bér, ha nem lesznek kiszolgáltatottak az emberek, és több lesz a munkahely annál, mint amennyi ember munkát keres.

Hangsúlyozta azt is, úgy kell az embereket támogatni abban, hogy dolgozzanak, hogy közben nem szabad büntetni a sikert, vagyis ha munkát vállalnak, pénzt keresnek, az állam minél kevesebb pénzt kell, hogy elvonjon tőlük. Ilyen adórendszer lesz januártól - jelentette ki.

Orbán Viktor külön kiemelte a fiatalokkal összefüggésben, hogy ki kell derüljön a számukra: sikeresnek lenni és Magyarországon élni nem egymást kizáró, hanem összetartozó dolgok.

A gazdasági kérdések után a miniszterelnök a gyermeket nevelő családokért tett intézkedésről szólt, amelyek között felsorolta például a kilakoltatási moratórium elrendelését, a családi pótlék folyósításának a gyermek iskolába járáshoz kötését, a fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő szülők kiemelt támogatását, valamint a sport támogatását. Hozzátette: "először mondjuk ki Magyarországon a következő év elejétől kezdődően, hogy az állam nem nyúlhat hozzá ahhoz a pénzhez, amely a gyerekek felneveléséhez szükséges. El fogunk jutni majd oda több lépésben, hogy a gyermekneveléshez szükséges pénzt egyáltalán nem adóztatja majd az állam".

Elmondta, sok kérdés érkezett az elszámoltatás ügyében is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: "régi bűnnek hosszú az árnyéka", az emberek nem felejtenek. Az elszámoltatás nem a bosszúból táplálkozó elvárás, hanem sokkal inkább a jövőért érzett felelősségből fakadó érzés - jegyezte meg, hangsúlyozva: az elszámoltatás ügyében továbbra is elkötelezettek.

forrás: www.nol.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum