Dobogós lett a házi szilvával

2011. 01. 17., hétfő

Püspökladány. Oborzil Tamás mielőtt elkezdett volna házi pálinkafőző berendezéseket forgalmazni, maga is kipróbálta, hogy milyen minőségű főzet állítható elő otthon, a négy fal között.

Dobogós lett a házi szilvával

A fiatalmember lelkiismeretesen bújta a szakkönyveket és az internetet, és nagyon úgy tűnik, hogy a műveletre sikerült megfelelően felkészíteni magát. „A házilag főzött szilvapálinkámmal neveztem a Bárándi Pálinkafőző Fesztiválon, és a kategória tucatnyi indulója közül a második helyet sikerült megszereznem" – utalt a nem mindennapi sikerre a püspökladányi férfi.

 

Nyolcvanból nyolc

 

Oborzilék vállalkozása német és szerb gyártmányú házi pálinkafőző készülékeket forgalmaz, tíz és száz literes űrtartalom között. Szeptember óta mintegy hatvan berendezést adtak el országszerte, a legnépszerűbb közülük talán a 30 literes. – Tapasztalataink szerint leginkább azokat érdekli a lehetőség, akiknek viszonylag kevés cefréjük van, és nem akarják, hogy azt másokéval összeöntsék; a bérfőzdékben ugyanis több száz literes kapacitással dolgoznak. A 100 literes főzőbe nyolcvan liter cefre önthető, és ha az alapanyag minősége jó, nagyjából nyolc liter pálinka jön le belőle. A tíz százalék körüli arány leginkább szilvából érhető el, az almának és a körtének alacsonyabb az alkoholtartalma – mondta Oborzil Tamás.

A fiatalember házilag főzött már pálinkát szilvából, almából és körtéből is, a fesztiválsikert a házi szilva hozta meg számára. Arra a kérdésünkre, hogy a náluk e készülékek iránt érdeklődő ügyfelek mennyire felkészültek a pálinkafőzés tudományából, a fiatalember elmondta: ez egyénenként eltérő, ami azonban közös bennük, az az, hogy szinte valamennyien főzettek már pálinkát bérfőzdében, és az ott látottakat próbálják kamatoztatni a gyakorlatban.

forrás: www.haon.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum