Együtt készíti Magyarország az év szilvapálinkáját!

2011. 03. 17., csütörtök

Magyarország közösen készíti el az év szilvapálinkáját, amelyet először tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhat meg a közönség.

Készül az év szilvapálinkája!

 

Míg ősszel, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon minden évben egy vendég ország vendég párlata mutatkozik be, ahogy tavaly Olaszország és a grappa, addig tavasszal a gyümölcsök kapnak központi szerepet.

Idén május 5-8 között, a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat veszi kezdetét: a rendezvény 

tematikusan a pálinka legfontosabb alapanyagára, a gyümölcsre épül majd. Elsőként a szilvamutatkozik be, tehát 2011 szilva éve lesz! A fesztiválon kiemelt szerepet kap az eredetvédett szilvapálinka, így a szatmári és békési. Továbbá az ételkínálatban is számtalan szilvából, valamintszilvapálinkával készült ételt kóstolhatnak a vendégek.

Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet közösen készítenek el az ország pálinkafőzői. A kereskedelmi főzdék prémium szilvapálinkáinak házasításával létrehozott blendelt pálinkából összesen 1100 db 0,5 literes palack készül. A pálinkafőzdék által biztosított tételek kiválasztását dr. Panyik Gáborné, a Pálinka Céh Egyesület elnöke irányítja.

 

szilvapalinka palinkafozes szilvapalinka-fozes ev-palinkaja

A képeket készítette: Glódi Balázs

forrás: www.edenkert.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum