A pálinka mindig tud újat mutatni

2011. 07. 03., vasárnap

Pálinkafőzés, pálinkafogyasztás, pálinkakultúra területén mindig van új a nap alatt; ezt mutatja, hogy ennek a hungarikumnak ma is élő, virágzó hagyománya van – köszöntötte V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az I. Birkás Pálinkafesztivál résztvevőit Győrváron.

A pálinka egyre gyakrabban mutatja meg magát ehhez a fesztiválhoz hasonló rendezvényeken, melyek fellendülő idegenforgalmat, virágzó vidéki vendéglátást és új erőre kapó vidéki településeket ígérnek – jelentette ki az államtitkár.

A Birkás Pálinka Kft. hagyományteremtő szándékkal rendezte meg első fesztiválját, melyen kiosztották a II. Vas Megyei Nyílt Pálinka és Párlat Verseny díjait is. A megmérettetésen a fődíjat a Birkás Pálinka Kft. málnapálinkája nyerte el.

Nem mindennapi élményben lehetett része annak, aki a rendezvény műsorait is figyelemmel kísérte: fellépett a vasvári Kármentő népzenei együttes, melynek vezetője és nagybőgőse V. Németh Zsolt államtitkár. A zenekar a Nefelejcs Néptáncegyüttest kísérte.

A fesztivál helyszínén zajlott a Nyugat-dunántúli Régió Helyi Vidékfejlesztési Csoportjainak Regionális Találkozója, melynek témája a gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segítő LEADER Program jövője volt. A fórumot a Göcsej-Hegyhát Leader Egyesület szervezte.

V. Németh Zsolt a találkozón kifejtette: a LEADER Program egy lehetőség, rajtunk áll, hogy mire használjuk. Azt, hogy egy-egy régiónak, térségnek melyek az erősségei és a gyengeségei, mire tud építeni és min kell javítania, legjobban az ott élők tudják. Az állami és európai célokat is a helyiek tapasztalataira alapozva, az ő véleményüket összegezve kell megfogalmaznunk, és akkor biztosan jó irányba fogunk haladni.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: www.kormany.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum