A szilva két szatmári szentélye

2011. 07. 10., vasárnap

 

Tarpa, Avasfelsőújfalu - A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend együttműködve a romániai Szatmár megyei partnerével a Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve idehaza a Szatmár-Beregi Szilva Út Egyesülettel a térség emblematikus gyümölcse, a szilva jegyében egy határon átnyúló projektet hajt végre.  

A megvalósuláshoz közeledő terv a szatmári térség közös kincsén, a szilvánalapszik, a szilvafeldolgozás eltérő hagyományait igyekszik az idegenforgalom fellendítésének a szolgálatába állítani.A projekt keretében a határ két oldalán egy-egy szilva “szentélyt” alakítanak ki. Magyarországon Tarpán a „szatmári szilva házát”, Romániában pedig „szatmári szilva bemutatóhelyet”.

 

A romániai bemutatóhely, amely az Avasfelsőfalu-i (Negresti Oas-i) falumúzeumban kapott helyet június utolsó hétvégéjén adta át Adrian Stef a Szatmár Megyei Tanács alelnöke. A magyarországi bemutatóhely, a „Szatmári szilva háza” pedig Tarpán, előreláthatólag  július végére készül el, az ünnepélyes felavatására is még idén sor kerül.

 

Forrás: www.szon.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum