Több mint 1000 mikrovállalkozás igényelt támogatást

2011. 07. 22., péntek

 

Pálinkafőzdék és autószerelő műhelyek is beadhatták július 15-ig pályázatukat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), hogy támogatást igényeljenek az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP) mikrovállalkozásuk fejlesztésére – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a VM Sajtóiroda.

A hivatalhoz 1163 támogatási kérelem érkezett, a pályázók összesen több mint 24 milliárd forintot igényeltek. A legtöbb pályázatot az MVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kirendeltsége kapta.

A mikrovállalkozások támogatásának kérelembenyújtási időszaka június 15-én kezdődött, a legkisebb vállalkozások összesen 7 milliárd forintra pályázhattak. A keretből az 5000 fő alatti lakosságszámú és a legfeljebb 100 fő/km2 népsűrűségű településeken működő vagy induló vállalkozások kérhettek támogatást, cégenként legfeljebb 35 millió forintot.

Az MVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kirendeltségéhez összesen 248 darab pályázat érkezett, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 233 kérelmet számolt össze. Az ország észak-keleti területeiről csaknem annyian igényeltek támogatást, mint a többi régióból összesen. A legkevesebb kérelmet, 109 darabot a Veszprém megyei kirendeltség kapta.

A beérkezett kérelmekről legkésőbb december 20-ig döntenek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2011. július 22.

www.objektivhir.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum