Vidám vacsoraest a Zsindelyes kóstolóházban

2012. 03. 05., hétfő

Érpatak, Zindelyestanya – Látványban, illatban és ízben gazdag este várt szombaton mindazokra, akik a Kelet-Magyarország szerkesztősége és az Inform Média Kft. szervezésében részt vehettek a pálinkakóstolással egybekötött vacsorán az Érpatakon található Zsindelyes Pálinkafőzde kóstolóházában.

Vidám vacsoraest a Zsindelyes kóstolóházban

A vendégeket Juhász Istvánné, a kóstolóház vezetője fogadta, aki először bemutatta, hogy tulajdonképpen hol is készülnek a Zsindelyes Pálinkafőzdének a különböző versenyeken oly sok sikert aratott nedűk. Előadása révén a látogatók végig követhették azt az utat, amíg a leszüretelt gyümölcsből elkészül a kereskedelmi célokra szánt kiváló minőségű pálinka.

A pálinkafőző és lepárló készülékek, az érlelőedények és hordók megtekintése után a kóstolóházban az Érpataki Asszonykórus várta a csoportot, amely közismert népdalokkal, huncut szövegű énekekkel teremtette meg az est vidám hangulatát. S mindezt csak fokozta a pálinkák kóstolása és a “Tanyasi romantika tál” nevet viselő, sült szalonnát, sült kolbászt, főtt csülköt és zöldségeket tartalmazó finom vacsora elfogyasztása. Az egyes pálinkák tulajdonságaiba, a kóstolgatás módjába Juhász Istvánné avatta be az est résztvevőit, akik a vacsora előtt, majd közben kétszer és a végén megízlelhették a besztercei szilva-, a szamóca-, a bio kökénypálinkát, valamint földrajzilag eredetvédett újfehértói fürtös ágyas meggypálinkát.

Bár a vacsora végére az italok és a finom falatok elfogytak, a Kelet-Magyarország szerkesztőségének és a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. vendégei úgy indultak haza, hogy a gasztronómiai est szép és hanulatos emlékei örökre megmaradnak.

- M. Magyar László -

Forrás: www.szon.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum