Világbajnoki aranyérmes pálinkák

2012. 03. 14., szerda

Két világbajnoki arany, négy ezüst és egy bronzéremmel díjazták a Nobilis Pálinkafarm termékeit a 2012-es World Spirits Awardson, amely az érmek mellett a Mesterfőzde címet is elnyerte.

 

A fesztiválon először mutatják be nemzetközi nagyközönség előtt a világ első pálinkaautomatáját is.

Március 11-14-e között kilencedik alkalommal rendezik meg a világ egyik legrangosabb párlatversenyét és gasztronómiai vásárát az ausztriai Klagenfurtban, ahol  Ausztráliától az Egyesült Államokig 30 ország közel négyszáz párlata verseng a neves szakmai elismerésért.

Az idei díjátadón a pálinkapiacon új márkaként megismert Nobilis Pálinkafarm már első indulásakor kiérdemelte a Mesterfokozatú Pálinkafőzde címet, és összes nevezett tétele elismerést kapott. Birs és Irsai Olivér pálinkája a legmagasabb pontszámmal csoportgyőztesként nyert aranyérmet, vilmoskörte, kajszibarack, feketeribizli, és málna pálinkája ezüst-, míg meggypálinkája bronzérmes lett. A Nobilis Pálinkafarm a díjnyertes pálinkák bemutatása mellett a versenyhez kapcsolódó négy napos fesztiválon két rendhagyó eszközzel is népszerűsíti hungarikumunkat:  a World Spirits Awardson mutatják be először nemzetközi közönség előtt a világ első pálinkaautomatájaként hírnévre szert tevő kóstoltató berendezést és a pálinkabárként funkcionáló korhűen felújított 1966-os Citroen oldtimer pálinkabuszt.

A világ első pálinkaautomatájának diplomáciai célra készült változatát 2011-ben mutatták be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér EU elnökségi várójában,  ahol a látogatók által "Nobilis box"-nak keresztelt kóstoltató installáció már a kezdetekkor is a vártnál nagyobb sikernek örvendett. A diplomáciai debütálást követően a pálinkaautomata nagyközönségnek szóló kiadását először  a World Spirits Fesztiválon próbálhatják ki a nemzetközi vásár látogatói. A kóstoltatót Budapesten hamarosan a Liszt Ferenc repülőtér I-es termináljának kávézójában, illetve az egyik bevásárlóközpont borbárjában lehet megtekinteni és kipróbálni.

Forrás: www.mixonline.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum