Négy Champion-díjat kaptak Bolyhosék

2012. 05. 10., csütörtök

Jól „megágyaztak” Bolyhosék az ide Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválnak. Nem csak azzal, hogy idén először kétnapos lesz a rendezvény, azzal is , hogy szinte mindent vittek Gyulán a pálinkaversenyen. Soha senki nem nyert még 4 Champion díjat, emellett kaptak még 28 érmet, és ők lettek a „Legeredményesebb kereskedelmi főzde”.

Páratlan eredményt produkált az április 20-22.-e között megrendezett Gyulai Kisüsti Pálinkafesztivál keretén belül megrendezett pálinkaversenyen az egyik legismertebb hazai márka a Bolyhos pálinka. Tíz ország 53 párlatgyártó vállalkozása, valamint 211 magánszemély összesen 1120 mintát küldött Gyulára, a versenyt idén először Világkupa névvel is illettek a rendezők. A szigorú szakmai zsűri 92 aranyérmet osztott ki 28 kategóriában. Egy-egy kategória aranyérmesei közül választották ki az abszolút győztest, ezek a termékek Champion-díjat kaptak. Ráadásul ezek a termékek büszkélkedhetnek a magyar bajnoki és egyben Világkupa győztese címmel is.

Négy Champion-díjat kaptak Bolyhosék

A Bolyhos Pálinkafőzde évek óta kizárólag 50 fokos, ágyaspálinkákkal öregbítette nemzeti italunk hírnevét. Számos hazai és nemzetközi díj bizonyította, hogy kedvelt termék a magasabb alkoholfokú Bolyhos ágyaspálinka. Az elmúlt évben új pálinkacsaládot alkottak, mert kíváncsiak voltak arra, mi lenne, ha nem csak ágyas és 50 fokos pálinkákkal lepnék meg a márka kedvelőit, hanem alacsonyabb szeszfokkal és ágy nélküli Bolyhos pálinkákkal. Úgy tűnik jól döntöttek. Már az ide osztrák párlatversenyen, a Destillatán és a hazai HunDeszten is remek eredményeket értek el – összesen 3 arany-, 9 ezüst- és 12 bronzérmet szereztek -, a gyulai pálinkaversenyen pedig vittek mindent. A 4 aranyérmes pálinkájuk egyben kategória győztes is lett, vagyis Champion-díjat nyertek, ha úgy tetszik négyszeres magyar bajnokok és Világkupa győztesek, emellett 15 ezüst-, és 13 bronzérmet kaptak remek pálinkáik. Hazai pálinkaversenyen arra még nem volt példa, hogy egy főzde 4 Champion-díjat is kapjon. Íme az abszolút győztesek: ágyas szilvapálinka (45 fokos), szilvapálinka (45 fokos), cseresznyepálinka (50 fokos), ágyas Irsai Olivér szőlőpálinka (50 fokos). Ráadásul ezzel az eredménysorral elnyerték a verseny „Legeredményesebb kereskedelmi főzde” címét, bónuszként pedig megkapták Kisüsti Pálinkafőzők Országos Egyesülete díját, a „Fesztivál Különdíj”-at.

A nagydíjas pálinkákat hamarosan a nagyközönség is megízlelheti. A Bolyhos Pálinkafőzde május 18-19.-én rendezi meg immár hetedik alkalommal az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált. A rendezvény ingyenesen látogatható és az ágyaspálinkák ünnepe ezúttal kétnapos lesz, a szombat esti nagykoncerten a Beatrice ad másfél órás élő koncertet.

Forrás: www.bellacafe.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum