Új korszakába lépett a pálinkakultúra

2012. 09. 03., hétfő

A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán nemsokára pálinkamester képzésen vehetnek részt azok, akik a nemes italt nem csak kóstolgatni szeretik, de érteni is akarnak hozzá.

A hallgatókat 2012 őszétől levelező tagozaton, pálinkamester szakmérnök, illetve szaktanácsadó képzés várja. Az egyetem új szakának szakfelelőse szerint az elmúlt években egyfajta öntisztulás figyelhető meg a pálinka szakmában. Azaz egyre fontosabbá válik a magasabb minőség elérése. Éppen ezért a szőlész-borász szak mellett, mely már tíz éve nagy sikerrel működik a Corvinuson, idén ősztől beindul a felsőfokú pálinkamester képzés is.

Kasza Gyula, egyetemi adjunktus elmondta, hogy a négy féléves képzés, melyet 15 főtől indítanak, kiterjed a pálinkakészítés technológiájára, a pálinkaminőség-vizsgálatra és a minősítésre, a nyersanyagismeretre, a párlatkészítés műveleteire és berendezéseire, a pálinkakultúrára, pálinkamarketingre és a szakjogi, vállalkozási, pénzügyi, illetve kereskedelmi ismeretekre.

A szerteágazó képzés minden tanulni vágyó előtt nyitva áll. Így azok is jelentkezhetnek rá, akik nem rendelkeznek felsőfokú képzettséggel, csak ők nem diplomát, hanem a a képzésen való részvételt tanúsító igazolást kapnak kézhez.

Forrás: www.VJM.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum