A Szabolcsi Pálinka Lovagrend ceremóniája Kisvárdán

2012. 09. 24., hétfő

 

Kisvárda – „A lovagrend feladatául rójék az a jó pálinkák hírének gyarapítása, nevének öregbítése! ” A program szervezőinek, dögei (pénteki) megbeszélésének pillanataiA program szervezőinek, dögei (pénteki) megbeszélésének pillanatai  Szeptember 28–29–30–án három napos program keretében, különböző pályázati források keretéből rendezik meg Felső–Szabolcs központjában, Kisvárdán első alkalommal, /hagyományteremtő szándékkal/ az I. Kisvárdai Nemzetközi Hagyományőrző és Gasztronómiai Fesztivált.  

A program keretében mutatkozik be a megalakult Szabolcsi Pálinka Lovagrend. A pénteken (28–án) kezdődő programban Lovagok a Csillag utcai körforgalomtól vonulnak fel a rendezvény helyszínére a Flórián térre. A lovagok felvonulását a Mistrál Mazsorettek és a Demecseri Fúvószenekar vezeti. A délután négy órakor kezdődő ünnepi eseményt, Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke nyitja meg. Ezt követi a Lovagrendi ceremónia és kulturális műsor. A Lovagok ez alkalommal kapják meg az alapító oklevelüket.

A minőséget szolgálni

„Megbizattatnak az alább felsorolt nagybecsű Szent Sárkány Lovagrend szellemében Sipos Tibor, Bagin Sándor gondolata nyomán, hogy megalapittassék a Szabolcsi Pálinka Lovagrendet. Viseltessék annak rangjait és titulusait…Majd a tizenhárom Lovag nevének felsorolása következik….A lovagrend feladatául rójék az a jó pálinkák hírének gyarapítása, nevének öregbítése! Annak rendszeres, mértékletes fogyasztása. A legjobb pálinkák előállítása, azok minősége feletti őrködése! Számos Pálinka Lovagi kötelmek betartása. Áldásos tevékenységük Isten segedelmével, az a jó pálinkák ivók javára szolgáljék.”

A sikeres rendezvényért

A háromnapos program szervezői, pénteken /21–én/ a dögei Ifjúsági Házban beszélték meg a program részleteit, a feladatok elosztását, hogy az első rendezvény s a pálinkaverseny a résztvevők elégedettségét szolgálja. Ez alkalommal hirdették meg a Nemzetközi Pálinka és Párlat versenyt . A verseny célja: a város, a környező települések, valamint térség pálinkakészítői termékeinek minél szélesebb körű megismerése és megismertetése. A nevezéseket csütörtökig lehet leadni az alábbi kategóriákban: Alma, Meggy, Szilva, Barack, Egyéb–gyümölcspálinka kategóriában, 0,5 liter mintával , a beküldő adatainak (név, cím, telefonszám) és a pálinka kategória feltüntetésével. A nevezési mintákat a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában Szeregnyi Lászlónak kell leadni s tőle kérhető s a versennyel kapcsolatos egyéb információ is. A beérkezett mintákat szakértő pálinkalovagi zsűri bírálja el. Az első három helyezett díjazásban a résztvevők oklevél elismerésben részesülnek. A szakmai zsűri eredményhirdetésére 2012.szeptember 29–én (szombat) 14,30–kor lesz.

Tűzzsonglőrök járják a szombati nap eseményeit

Az első nap programjában, a Lovagi ceremóniát követően, fellép a Mistrál Mazsorett Csoport, a Demecseri Fúvósok, a Református Gimnázium Néptánccsoportja, az Ifjú Ligetkék Együttes, Dégi Zoltán tánccsapata, a Kifutó énekesei a Mándoki Citerazenekar, és a nap zárásaként a DoktoRock csoportja. Szombaton a nagy attrakció lesz, a Támba Miklós és csapatának 1000 adagos slambuc főzése, az egyének és kisebb csapatok főzési versenye. Tíz órától kezdődő műsorban, paintball, tánccsoportok, énekkarok, néptánc együttesek, bábosok, versenytánc bemutató, s zenekarok monstre programja várja az érdeklődőket. Este hét órától pedig a 4 For Dance, a Princess, majd a Tűzzsonglőrök zárják a szombati nap eseményeit.

Orgonahangverseny

A vasárnapi programban, Gazda Fórum, játékos programok, íjászkodás, mesterségek utcája lesz a Flórián téren és a sportcsarnok előtti területen. Az egyházak képviselői ökumenikus szertartás keretében áldják meg a Szabolcsi Pálinka Lovagrend tagjait céljainak megvalósításáért. Délután három órától a református templomban az Istentiszteletet követően Bogyai–Kis Áron organa hangversenyével zárul az I. Nemzetközi Hagyományőrző és Gasztronómiai Fesztivál és pálinkaverseny Kisvárdán.

Vincze Péter

Forrás: www.szon.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum