Jó minőségű a szabolcsi pálinka

2012. 10. 02., kedd

„A lovagrend feladatául rójék az a jó pálinkák hírének gyarapítása, nevének öregbítése!”

Minősített szabolcsi pálinkák

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az elmúlt évben alakult, kisvárdai székhelyű Szabolcsi Pálinka Lovagrend, az I. Kisvárdai Nemzetközi Hagyományőrző és Gasztronómiai Fesztivált az elmúlt hét végén, (szeptember 28–29–30) három napon át Kisvárdán. A rendezvény célja, hogy a térség pálinkakészítőnek termékeit minél szélesebb körben megismertessék.

 

– Úgy érzem, s érezzük valamennyien a Lovagrend tagjai,– mondta a főpohárnok Bagin Sándor– hogy egy nagyon jól sikerült első versenyen vagyunk túl. Ezt bizonyítja, hogy 94 minta, barack, szilva, alma, meggy, és egyéb érkezett. Nagyon sok jó, még jobb és kiváló pálinkákkal volt dolga a zsűrinek a minősítéskor. A minősítés során 19 arany, 14 ezüst, és 14 bronz, (összesen 47) minősítést érdemeltek ki a pálinkák. A Szabolcsi Pálinka Lovagrend célja, hogy az itt élő szabolcsi embereket összefogással népszerűsítsük, az alma a meggy és az egyéb gyümölcsök termesztését s ezzel együtt a jó minőségű pálinkák főzését. A Lovagrendünk feladatának tartja a főzetek jó minőségek őrzését.

Meg kell köszönnöm a nagyszámú érdeklődő részvételét, ígérve, hogy jövőre újra, ugyan itt találkozunk – mondta befejezésül – Bagin Sándor főpohárnok.

Vincze Péter

Forrás: www.szon.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum