Idén a szőlőpálinkát szerettük a legjobban

2012. 10. 09., kedd

A VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon több mint 20 ezren kóstoltak: a szőlőpálinka és a mangalica fogyott a legjobban.

„Bár már szinte minden hétvégére szerveznek egy fesztivált a Budai Várba, azt tapasztaltuk, ez nem befolyásolta a pálinkafesztiválra látogatók kedvét. Mind a tavaszi budapesti, mind pedig az őszi, Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál esetében úgy vesszük észre, hogy töretlen az érdeklődés” – mondta Maros Róbert, a fesztivál főszervezője.

A Budai Vár Hunyadi és Oroszlános udvarában a 40 kiállító több mint 20 ezer látogatót fogadott. És bár nagyon népszerűek voltak az idei vendégnemzet, Mexikó tequilái, a pálinkával és a kolbásszal semmi nem tudta felvenni a versenyt. Idén a legnépszerűbb párlat a szőlő volt, amihez a vendégek a legszívesebben a mangalicakolbászt és -sonkát kóstolták meg. Utóbbit tejfölös házi parasztkenyéren.

A hagyományteremtő célzattal létrejött Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál jövő ősszel is megnyitja kapuit, amikor egy újabb ország és annak nemzeti itala mutatkozik be. De májusban is érdemes lesz föllátogatni a Várba, ugyanis a tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon a szilva és a barack éve után a meggyből készült párlatok, valamint az év meggypálinkája kapja a főszerepet.

Forrás: www.hir24.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum