Hamisított pálinkákat vontak ki a forgalomból

2012. 10. 11., csütörtök

Hamisított pálinkát vont ki a kereskedelmi forgalomból a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága. A hivatal a Kecskeméti Likőripari Zrt. pálinka előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. Közlemény.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága tájékoztatása alapján indult hatósági eljárásban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága megállapította, hogy a Kecskeméti Likőripari Zrt. a pálinkatörvény és a vonatkozó uniós rendelet előírásait megsértve a pálinkákat több alkalommal átminősítve hozta forgalomba. A vegyes pálinkákból barack, körte vagy szilvapálinkát „állított elő”, ezen kívül a vizsgált pálinkatételek nem gyümölcs eredetű alkoholt is tartalmaztak.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény hamisított élelmiszerek előállítására vonatkozó tilalmának megsértése miatt a hatóság az üzem pálinka előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, a raktáron lévő pálinka termékek forgalmazását megtiltotta és elrendelte a hamisított pálinkatételek azonnali hatályú forgalomból való kivonását, visszahívását. 

Az ügyben az eljáró hatóságnál további termékvisszahívás elrendelése és bírság kiszabása folyamatban van.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: www.kormany.hu

 

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum