Csabai Kolbászfesztivál Békési pálinkával - a magyar München Fest

2012. 10. 24., szerda

A falusi disznótorok hangulatában telt a Békéscsabai kolbászfesztivál szombati " főnapja" ahol több mint ötszáz csapat gyúrta- töltötte a kolbászt. A pálinkagőzös hangulatban több ezren buliztak a három stadionnyi fedett fesztiválon, ahol kecskeméti, izsáki és kiskőrösi csapatokra is találtunk! A csabaiak találmánya hajaz leginkább Európa legvidámabb fesztiváljára a müncheni sörfesztiválra, csak amíg a németek a piához esznek, addig a magyarok a kajához isznak! 

 


 

Kolosszális méretűvé nőtte ki magát a Békéscsabai Kolbászfesztivál, ami a méretétől függetlenül továbbra is hűen hozta egy falusi disznóvágás vidám hangulatát. A több ezer négyzetméteres fesztiválon sok ezren voltak kíváncsiak annak a több száz csapatnak a produkciójára aminek a következtében remekbe szabott kolbászok láttak napvilágot szombaton délre. 



Bár kicsit zsúfolt volt az egész, de a résztvevőket ez szemmel láthatóan egyáltalán nem zavarta, hiszen például az elfogyasztott Békési Pálinkák, vagy a Szent István pezsgők az egész fesztiválozó tömeget egybekovácsolták. Így a zsúfoltság nem akadályozott meg senkit, hogy a padokon, asztalokon táncra perdüljenek a kolbásztöltés alatt folyamatosan zenélő legkülönbözőbb előadók zeneszámaira. 



A meganagy piapartiról fakultatív programok keretében például buszok vitték az érdeklődőket a pár kilométerre lévő Békési Pálinkacentrumba, ahol kóstolóval egybekötött túrán vehettek részt a látogatók.



Az egész fesztiválon viszont az volt a legszembetűnőbb, hogy a szervezők a sok év tapasztalata alapján elérték, hogy ne a pénzről szóljon az egész, vagyis az árusok pont annyian voltak, amire a fesztiválnak szüksége volt, kivéve persze a sütögetőket, amelyekből a nagy számuk ellenére így sem volt elegendő, így kígyózó sorok álltak mindenhol. Mintha ez a borzasztóan  nagy terület sem lenne elegendő a Csabai Kolbászfesztivál megrendezésére, mintha kétszer ekkora teret is képes lenne megtölteni a disznótorosozóak széles tábora. 


Forrás: www.bacsmegye.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum