Pálinkavéleményező kerestetik!

2013. 02. 06., szerda

Termékismertető kiadványt jelentet meg a Sarkadi Éden-tó Szeszfőzde Bt. Ehhez kapcsolódóan egy pályázatot hirdettek meg azok között, akik megkóstolták pálinkáikat, és március 05-ig megírják véleményüket a kedvenc ízű itókáról. A legötletesebb beküldők ajándékban részesülnek, nevük és ajánlásuk pedig bekerül a termékismertetőbe.

A Sarkadi Éden-tó Szeszfőzde Bt.1983-ban alakult, kezdetben bérfőzéssel foglalkoztak, majd 2009-től kereskedelmi főzést is végeznek. Ugyanekkor nyitották meg Gyulán, a Kossuth téren a pálinkaházukat, ahol 50 hazai pálinkafőzde és 16 pincészet termékei is megtalálhatók. Jelenleg ezt az üzletet a „Magyar Pálinka Háza" néven egy kollégájuk üzemelteti. 2010-ben adták át a sarkadi főzde melletti Pálinkaudvart, itt csak a saját termékeiket árusítják.

Pálinka, sarkadi pálinka, Sarkad, 20130203

Az épület palackozó és tároló üzemként is funkcionál, kiülős teraszán pedig kisebb csoportokat tudnak fogadni, akik egy-egy üzemlátogatás után megkóstolhatják a szeszfőzdében készült pálinkákat.

Pálinka, sarkadi pálinka, Sarkad, 20130203
Az már kiderült, hogy manapság a minőséget meg kell fizetni, azonban igyekeznek a lehetőségekhez mérten alacsonyan tartani az árakat, de - kielégítve minden igényt – azon munkálkodnak, hogy a pálinkabarátok megkóstolhassák és megismerhessék az általuk készített finom ízeket.

Mottójuk szerint dolgoznak:

- Túl kicsi vállalkozás vagyunk ahhoz, hogy megengedhessük magunknak azt, hogy rossz minőségű pálinkát töltsünk üvegbe és bízom benne, hogy soha nem válunk olyan naggyá, hogy ettől a gondolkodásmódtól eltérjünk – vallja Tóth János.

Országos és régiós pálinkaversenyeken szép eredményeket érnek el, ezek is arra ösztönzik őket, hogy a pálinkáikra mutatkozó jelentős igényt kielégítsék, és a finom nedűket mindenki számára elérhetővé tegyék.

A közeljövőben tervezik egy kiadvány megjelentetését, amiben termékismertetőkkel mutatják be a pálinkákat, amiből van jó néhány. Így készül: szilva, alma, kajszibarack, vilmoskörte, cigánymeggy, vackor, vadalma, faeper, kökény, csipkebogyó, birs, bodza, szeder, málna, sajmeggy, ízkavalkád-vegyesgyümölcs pálinka, citrom és narancspárlat. Arra kérik mindazokat, akik valamelyik fajtát – vagy akár mindegyiket - megkóstolták már, írják meg véleményüket. Az elképzelés ugyanis az, hogy a beküldött leírásokat megjelentetik a kiadványban, amiben minden lapon lesz az adott fajta pálinkához kapcsolódóan egy-egy fotó, valamint egy leírás. Ezt a leírást küldhetik be azok, akik véleményt, ajánlást adnak arról a pálinkáról, amit megízlelnek, és elmondják, mi és miért ízlett nekik. A legötletesebb beküldők neve bekerül a kiadványba, és még nyerhetnek is Kisüsti Sarkadi Pálinkás ajándékokat.

A pályázóktól annyit kérnek, hogy néhány sorban írják meg, melyik pálinka a kedvencük, szerintük milyen annak íz világa, és kinek ajánlanák. A pályázatokat sarkadipalinka@gmail.com címre várják március 05-ig.

Forrás: www.hir6.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum