Gyógyító pálinka

2013. 02. 21., csütörtök

Számtalanszor hallhattuk már, hogy a pálinka jótékony élettani hatással bír. Vajon tényleg így van? Régen a magyar embernek a pálinka volt a csodaszer minden nyavalyára, úgy, mint a tengerészeknek a rum.

Sokan azt vallják, hogy a pálinka a gyümölcs értelme és lényege.  Magas alkoholtartalma miatt feltételezhetjük, hogy valóban alkalmas fertőtlenítésre, antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően elpusztítja a baktériumokat és gombákat, vagy legalábbis csökkenti azok aktivitását.

Pálinka, sarkadi pálinka, Sarkad, 20130203Több évezredes múltra tekint vissza az alkohol gyógyászati hatása. Természetesen csak kis mennyiségben lehet pozitív élettani hatást elérni. Elpusztítja a gombákat, baktériumokat, fertőzések esetén is használatos. Egy-két cent étkezések előtt segít a hasmenéses megbetegedések megelőzésében. Élvezeti szempontból 43 és 46 százalék alkoholtartalmú nedű az ideális, a 40 százalék alatti pálinkának nincs meg a gyümölcsös zamata, az 50 százalékos párlat pedig már erős – tudtuk meg Tóth János sarkadi pálinkafőzőtől.

Régebben, amikor még nem volt ilyen fejlett az orvostudomány, valóban sokan alkohollal fertőtlenítettek, torokfájás esetén pálinkával öblögettek.

Dr. Ferenczi Attila, Békéscsaba, 20120420Alkoholt semmi esetre sem javasolhatnak az orvosok a pácienseknek, hiszen annak fogyasztása májkárosodáshoz vezethet. Azonban bizonyított tény, hogy a napi egy deciliter vörösbor, vagy három cent tömény alkohol fogyasztása csökkenti a vérnyomást. Gyógyászatilag nem ajánlhatjuk, mivel vizsgálatok alapján gyógyszerekkel gyógyítunk – mondta el dr. Ferenczi Attila békéscsabai háziorvos.

A tengeri hajósoknak a rum, a magyar embernek a pálinka volt a gyógymód szinte mindenre. Mára azonban az orvostudomány fejlettségének köszönhetően a gyógyszerekkel eredményes gyógyulást lehet elérni.

Forrás: www.hir6.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum