A Rézangyal elárasztja az orosz pálinkapiacot

2013. 03. 21., csütörtök

Itt a magyar pálinkaexport eddigi legnagyobb dobása, a Rézangyal több mint húszezer palack blendelt pálinkát szállított az orosz boltok polcaira.

Tizenöt-féle Rézangyal pálinka, köztük a hagyományos ízek: szilva, barack és körtepálinka jelent meg a moszkvai és a szentpétervári üzletekben. A pálinkatörvény elfogadása óta ilyen méretű, palackozott, márkanévvel ellátott pálinkaexport még nem történt hazánkban – közölte a társaság.

 
„Az egyeztetések már 2009 év végén elkezdődtek, amelyet több kóstoló és bemutató követett. A Rézangyal blendelt pálinka, ami azt jelenti, hogy házasítjuk a tételeket, folyamatos és állandó minőséget tudunk garantálni az orosz disztribútor számára. Ez egy fontos szempont a hosszútávú, jelentős mértékű export esetében” – mondta Maros Róbert a Rézangyal Kft. ügyvezetője, majd hozzátette, nagyon örül az áttörésnek, ugyanakkor úgy véli, még sok hasonló lépés szükséges ahhoz, hogy a pálinka nemzetközi térhódításáról beszélhessünk.
 
Amennyiben a Rézangyal külföldi értékesítése növekszik, az a cég beszállító partnereinek, és rajtuk keresztül a hazai gyümölcstermelőknek is többletbevételt jelenthet.
 
A pálinkákat a legnevesebb prémium áruházakban, például a GUM áruházban, a Jeliszejevszkij Unyivermagban vagy a Globusz Gourmet-ben, illetve prémium éttermekben és bárokban lehet kapni - mondta Kiss Szilárd, a moszkvai Vengerskoe Vino tulajdonosa, egyben a moszkvai magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséja.
 
Forrás: www.hvg.hu 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum