Világkupán taroltak a somogyi pálinkák!

2013. 04. 23., kedd

A nemzetközi versenyen a Gyenesei-féle Pálinkárium hozta el a legtöbb aranyat. Övék lett az ország legjobb erős kisüstije és a Világkupa legjobb likőrje. Sok egyéb, más elismerés mellett. Azt mondják az a siker titka, hogy ők a párlatot nem főzik, náluk a pálinka teremtődik.

A Pálinka Nemzeti Tanács döntése alapján, ez évben is Gyulán rendezték meg a hétvégén az Országos Pálinka Bajnokságot, ami 10 nemzet részvételével második alkalommal emelkedett Világkupa rangra.

224 kereskedelmi, bér- és magánfőző 755 párlata vetélkedett a díjakért. A nemzetközi zsűri előzetesen 3 napon keresztül minősítette a beküldött mintákat. 

A Gyenesei Pálinkárium párlatai a 36 magyar bajnoki aranyból tízet kaptak, és a 71 Világkupa aranyból tizenkettőt hoztak el. Valamennyi benevezett pálinkájuk érmes minősítést kapott.

Magyarország aranyérmes pálinkái közül a legjobb hét, champion minősítést is kapott amiből a somogyiaknak kettőt ítéltek oda, nevezetesen a cseresznyének és a Lepotica szilvának.

Mindezen túl a fődíjak közül elnyerték a "Magyarország legjobb erős kisüsti pálinkája", a "Magyarország legjobb hordóban érlelt pálinkája", a "Magyarország legjobb magánfőzőtt pálinkája", a "Világkupa legjobb erős pálinkája", a "Magyarország és a Világkupa legjobb likőrje" címeket és az előző évet megismételve újra megkapták a "Magyarország Legeredményesebb Magánfőzője" címet.

A kaposvári pálinkafőző szentély titka - az atyamesterek elmondása szerint az, hogy náluk csak a tökéletes minőségű gyümölcs lelke kerülhet a palackba; ráadásul a párlatot ők nem főzik, mert náluk a pálinka teremtődik.

A versennyel egy időben tartotta közgyűlését a Magyar Pálinka Lovagrend, amelynek Gyenesei István öt év óta tagja. A kaposvári szakembert most, a gyulai fórumon a lovagrend tanácsának tagjává választottak.

Forrás: www.kapos.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum