Pálinkák és egyéb hungarikumok Balatonalmádiban

2013. 07. 31., szerda

Sokan azt mondják, a nagy forróságban és a nagy hidegben van egy közös vonás: mindkettő ellen jó a pálinka.

Gyakorlatilag az igazi, kerítésszaggató magyar házipálinka képes gyógyítani is - vagy érzésteleníteni, ha annyit fogyasztanánk. Már maga a pálinka is eléggé hungarikumnak számító dolog, én magam is nagyon szeretem, főleg ha az alapja "tiszta gyümölcs". Ezért is örömteli, hogy Balatonalmádi már évek óta megrendezi pálinkafesztiválját.
 
 
A hazánk határain kívül is egyre ismertebbé váló rendezvény célja egyébként a kulturált pálinka fogyasztás elterjesztése a köztudatban, megismertetése mind a hazaiakkal, mind pedig a külföldiekkel. A pálinka főzését és ennek kultúráját régi, magyar termékekkel mutatják be. A jó pálinkához finom étel is dukál, így az sem maradhat el. 
 
 
A pálinka igazi hungarikum, igazi magyar érték. A kiváló pálinkafőzők mellett kézműves, népi-iparművészeti termékekkel is bemutatják a rendezők hazánk egyéni és egyedi értékeit. A helyi és környékbeli művészek alkotásai meg is vásárolhatóak. 
 
 
A rendezvényhez hatalmas színpad is tartozik, ahol este hattól indulnak a változatos programok minden nap a fesztivál végéig. Várható többek között a Hot Jazz Band, Török Ádám és a Mini Co és a Capriccio Band és az olasz Mike Sponza Band fellépése is.
 
 
A balatonalmádi rendezvény utolsó napja augusztus 6. lesz, addig minden nap várja a helyszín a látogatókat és az érdeklődőket. 
 
Forrás: www.utazonet.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum