A pálinka után a sört is felkarolja a Corvinus

2013. 08. 08., csütörtök

A pálinkamester-képzés után diplomás sörfőző mesterképzést indít a Corvinus Egyetem.

 

Diplomás sörfőző mesterképzés indul a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) - közölte az intézmény az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy a BCE Élelmiszertudományi Kara tavaly nagy sikerrel indította el az ország első, diplomával elismert pálinkamester-képzését. Az idén újabb szakirányú továbbképzés indul – ezúttal a sörfőzés területén.

A képzés célja, hogy a BCE hozzájáruljon a sörágazat szakember-ellátottságának és szakmai presztízsének fejlesztéséhez. A képzés nyitva áll azok számára is, akik a kapcsolódó területeken – kereskedelemben, vendéglátásban – dolgoznak, vagy fogyasztóként szeretnének mélyebb ismereteket szerezni a sörkészítés világáról.

Az egyetem a képzést úgy építette fel, hogy munka mellett is elvégezhető legyen, ugyanakkor a résztvevők a piac által elvárt, magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, korszerű gazdasági, marketing és jogi ismereteket kapjanak, s ezek mellett elmélyült betekintést szerezhessenek a sörfogyasztás kultúrájába és történetébe is.

A hallgatók alkalmasak lesznek egy sörfőző üzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására, vagy akár saját sörfőzde irányítására is.

Az oktatásra augusztus 31-ig lehet jelentkezni. A képzés részletes adatai a www.sorfozomester.huhonlapon találhatók.

Forrás: www.hvg.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum