Pálinka - a hosszú élet titka

2013. 09. 25., szerda

Kupica pálinkával koccintott a 107 éves Margit néni

Kupica pálinkával koccintott a 107 éves Margit néni

Kupica pálinkával koccintott a 107 éves Margit néni

Születésnapján – illetve a napja előtti napon – köszöntötték a 107 éves Kovács Dezsőné Margit nénit Kecskeméten. Aki nem hivatalos információink szerint nem is a legidősebb kecskeméti: állítólag plusz 5 évet „ver” Margit néni életkorára még valaki a városban. Kovács nénit Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony köszöntötte, aki előtt ráadásul nem is ismeretlen a család.

 

 

 

Igaz, nem csak Szemereyné jó ismerőse a családnak: a Kecskemét belvárosában élő Margit néni városunkban köztiszteletnek örvendő lánya, Mester Barnabásné, a Bányai Júlia Gimnázium egykori tanára. A veje pedig Mester Barnabás, a Katona József Gimnázium nyugdíjazott igazgatója.

 

 

Az oldott hangulatú ünneplés közben a szép kort jó egészségben, és rendkívüli szellemi frissességben megért hölgy elmesélte, hogy 1906. szeptember 25-én Nagyváradon született, ahonnan a trianoni ország-elcsatolás után 1920-ban költöztek át Hajdúnánásra. Kecskemétre 1956-ban kerültek, s azóta itt él. Dolgos életét a kereskedelemben és a pénzügyi szektorban töltötte el: a háború előtt a Mezősasi Hangya Szövetkezetnél, majd utána a városunkban jól ismert Kuti Butikban dolgozott.

 

 

Margit néninek egy lánya született – ő a 83 éves Mester Barnabásné, Éva – aki egy lány (Éva) és egy fiú (László) unkával növelte a család létszámát. Mindkettőjüknek 2-2 gyermeke született, azaz Margit néni már dédnagymama, de arra, hogy ükmama legyen, még várnia kell. A legidősebb dédunoka ugyanis még csak 18 esztendős és ebben a tanévben fog érettségizni.

 

 

Margit néni tanácsai azoknak, akik szeretnék a 107. évüket megérni: mindent csinálhatunk, ehetünk, ihatunk, ami jól esik. Ezt azonnal példával is illusztrálta: kis kupica pálinkával koccintott a vejével és az alpolgármester asszonnyal. Közben pedig elhangzott, hogy a szépkorú hölgynek a könyvtárból hoz rendszeresen olvasnivalót a lánya. Margit néni szemüveg nélkül (!) olvassa a romantikus történeteket…

 

Forrás: www.kecskemeti-hirhatar.hu

 

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum