Megnyílt a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

2013. 10. 03., csütörtök

Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és sajtkészítő kínálata, valamint két színpadon 21 előadó koncertje várja a látogatókat a ma kezdődő Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, amelynek idei vendégpárlata a rum.

A budai Vár Hunyadi-udvarában a pálinka-, kolbász- és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, a békési szilvalekváros kolbásszal ismerkedhetnek meg a vendégek – közölték a szervezők az MTI-vel.

Pálinkakülönlegességek a várban

Önálló helyszínt kapnak a pálinkás desszertkülönlegességek: lesz többek között pálinkával ízesített macaron, békési szilvalekvárral töltött papucs, ágyas málnapálinkával ízesített étcsokoládé vagy mézes körtelikőrrel megbolondított fehér csokoládé.

A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön. A fesztiválra speciális rumos desszertek is készülnek: először lesz kóstolható a porcukorral meghintett, rumos csokoládészalámi, a banános-rumos kalácspuding, a rumos karamellpuding tejszínhabbal és a rumos-narancsos szirupba áztatott szavarin.

Rumkert és mogyorós sertés

A karibi térség gasztronómai kínálatának a Rumkert ad helyet, ahol jamaicai bárány curryt vagy „jerk” csirkét, Costa Rica-i mogyorós sertést, valamint koktélkülönlegességeket és forró, rumos italokat is kóstolhatnak az érdeklődők, esténként pedig karibi zenekarok szórakoztatják a közönséget.

A fesztiválon a vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek: a blendelő kurzus során négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.

A csütörtöki zenei program Szabó Balázs Bandájának fellépésével indul, majd Fábián Juli és Zoohacker zenél. A pálinkafesztivál pénteki és szombati napján koncertet ad a Bohemian Betyars, a Kerekes Band, a Zombori, a RomUngro Fiúk és a magyar Gogol Bordellóként is emlegetett Gypo Circus, míg a zárónapon a Galileo, a CimbaliBand és a Besh o droM zenéjét hallgathatja a közönség.

Forrás: www.mti.hu, www.mno.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum