Vitrinben a nemzeti kincs pálinka!

2013. 12. 06., péntek

A VI. Szent Miklós Pálinka Ünnepet 2013. december 5-én Budapesten, a Vajdahunyadvárban lévő Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezték meg.

 

Az utóbbi tíz év legjobb marketingjét és minőségi fejlődését a magyar pálinka könyvelheti el 
Fotó: Kállai Márton

Nyolcadik éve adják ki a Magyarország Legjobb Pálinkája díjat. Ezeket a pálinkákat megőrzendő nemzeti kincsként fogadja a Mezőgazdasági Múzeum, s helyezi el azokat a Nemzeti Kincs Pálinkák vitrinében. Az eddigi győztesek: 2006. évi Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. – Szederpálinka; 2007. évi Bolyhos és fia Bt. – Cigánymeggypálinka; 2008. évi Szicsek Pálinkafőzde – Ágyas Körtepálinka; 2009. évi Miskolci Likőrgyár Prekop Pálinkafőzde – Prekop Gönci Barackpálinka; 2010. évi Brill Pálinkaház Kft. – Irsai Olivér Szőlőpálinka; 2011. évi Agárdi Pálinkafőzde Kft. – Agárdi Szilvapálinka, 2012. évi Tuzséri Pálinka Manufaktúra – Vilmoskörte pálinka.


Az idén a Brill Pálinkaház Kft. – immáron másodszor – érdemelte ki ezt a rangot, ezúttal a Birskörte pálinkájával. Egyúttal bemutattak egy igen átfogó, színes, gazdagon illusztrált könyvet is. A 260 oldalas, A jó magyar pálinka című album – Dlusztus Imre és Soós Kálmán munkája – a nemes párlat elmúlt másfél évtizedben bekövetkezett reneszánszát mutatja be, egyúttal a hungarikumunkkal kapcsolatos ismeretek gazdag tárháza. Megismerhetők belőle a legjobb főzdék, a szakmai ismeretek a gyümölcstermesztéstől a cefrézésen át a párlatkészítés és későbbi érlelésig, de akadnak receptek pálinkával készült ételekről, fogyasztási szokásokról. A könyvet V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár méltatta azt követően, hogy az idei győztes, a Brill Pálinkaház rövid bemutatkozót tartott.

Forrás: www.szabadfold.hu

Szerző: O. Horváth György


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum