Zsindelyes Pálinkafőzde: az olcsóbb italok iránt nőtt a kereslet

2013. 12. 10., kedd

Idén az olcsóbb árfekvésű alkoholos italok értékesítési aránya emelkedett a prémiumtermékek eladásával szemben az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.-nél - közölte a társaság ügyvezető igazgatója-tulajdonosa hétfőn az MTI-vel.

Papp József elmondta,  a pálinka értékesítése a tavalyihoz képest változatlan, ám ezen belül a topkategóriás termékek rovására emelkedett az olcsóbb sajátmárkás italok forgalma. Az arány jelenleg 60-40 százalék az olcsóbb termékek javára, a kívánatos azonban ennek a fordítottja lenne - mondta Papp József. 
 
Hozzátette, a novemberi adatok szerint idén húsz százalékkal csökken a magyar kereskedelmi pálinkafőzés forgalma, a Zsindelyesnek viszont sikerült megőriznie tavalyi értékesítési volumenét.
 
Az évente 2 millió kilogramm gyümölcsöt feldolgozó, 53 embert foglalkoztató érpataki üzem vezetője szerint idén nagyjából tartható lesz a tavalyi 1 milliárd 16 millió forintos nettó árbevétel, nagyobb nyereséggel viszont idén már nem számol a családi vállalkozás. Papp József hozzáfűzte, jövőre mintegy 100 ezer hektoliterfok pálinkát palackoznak le majd az üzemben, betartva a szigorú bevizsgálási szabályokat. ( A hektoliterfok a szesztartalom mértékegysége, megfelel 1 liter abszolút alkoholnak).
 
Forrás: www.zipp.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum