A pálinka nem szükséglet, hanem kultúra...

2014. 02. 03., hétfő
A Metszéspont Kft. 99 920 100 Ft uniós támogatást nyert a „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című pályázaton. Az összesen több mint 142 millió forintból megvalósuló beruházás célja, „hogy otthont teremtsen a magyar gyümölcsből készülő magyar pálinkának, és otthont teremtsen a pálinkát, mint a magyar kultúra egyik fontos termékét fogyasztó vendég számára.”
 
A Lakitelken, uniós pénzből épülő Pálinkaház több funkciót lát majd el. Kiállítótermeiben az érdeklődő korhű dokumentumok révén a pálinka eredetét és az elkészítésének módjai ismerhetők meg. Különleges eszközökkel is találkozhat majd, olyan eszközökkel, amelyek mindegyike valamilyen módon része volt a pálinka elkészítésének - egy része a „pálinkacsinálásnak”, utóbbi tárgyakat az illetékes hatóságok adták a kiállítóknak, miután az elmúlt évtizedekben lefoglalták azokat a „zugfőzdékben”.A pálinkatrezorban különleges italokat tárolnak majd.
 
A Pálinkaházban helyet kap egy különleges gyógynövényközpont is. A térségben fellelhető gyógyító hatású növények szakértők segítségével kapnak új értelmezést, a szervezetünkre, a különféle betegségekre gyakorol hatásukat nagy tapasztalatú „füvesemberek” segítségével ismerhetjük meg.
 
Forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum