Újabb díjakat zsebelt be a Gyenesei Pálinkárium

2014. 02. 03., hétfő

Ismét elkápráztatta a zűrit a kaposvári pálinka. Gyenesei István párlatai 10 érmes helyezéssel tértek haza a nívós versenyről.

20131130_164931.jpg
A Lillafüredi Palotaszálló díszterme adott otthont az év első nagy hazai párlatmegmérettetése, az V. Ongai Pálinkaverseny eredményhirdetésének, ami egyben a harmadik, és egyben az utolsó válogató volt a világ legnagyobb párlatversenyére, az osztrák Destillátára is. A zsűri most összesen 1300 magyar, szlovák és erdélyi mintát kóstolt meg.
 
A kaposvári Gyenesei Pálinkárium ezúttal is tarolt. Ugyanis a Palóc derbi és a keceli, kárpát-medencei vetélkedés után ez alkalommal 10 érmes helyezéssel, újabb nagyszerű eredményt ért el: Presenta fajtájú szilva párlatuk aranyérmet, cseresznyéjük, vadkörtéjük, vegyes gyümölcsük, Lepotica szilvájuk és likőrjük ezüst minősítést; valamint további négy pálinkájuk bronzérmet nyert.
 
„A három versenyen a 2012. és 2013. évjáratú párlatainkkal vettünk részt. Minden alkalommal más-más mintákkal neveztünk, és összesen 26 érmes minősítést szereztünk. Ezek közül az általunk legjobbnak tartott 5-6 pálinkánkkal veszünk részt a Destillátán. Elárulom, hogy a 2013. évjáratból még érlelés alatt van több, mint egy tucat párlat, amelyek között több nagyon ígéretes rejtőzködik. Ezeket majd csak a tavaszi világkupán és a nyári országos bajnokságon fogjuk megméretni” - árulta el portálunknak Gyenesei István.
 
Forrás: www.kapos.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum