Télbúcsúztató maskarádé és pálinkafesztivál Debrecenben

2014. 02. 18., kedd

Hagyományos maskarádéval és pálinkafesztivállal búcsúztatják a héten a telet Debrecenben - jelentette be Somogyi Béla (Fidesz), a város kulturális alpolgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

A debreceni tél színes programjai között is főattrakciónak számító ingyenes korcsolyapálya is már csak ezen a héten tart nyitva a Nagytemplom előtt - mondta az alpolgármester hozzátéve: rendkívül sikeres volt a fogadtatása a korcsolyapályának, nemcsak a helyiek, hanem a turisták körében is. Advent első vasárnapjától kezdve, a téli szünetben átlagosan ezren, az iskolai időszakban pedig több száz diák korcsolyázott testnevelés óra keretében a városközpontban kialakított jégpályán.
 
Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház vezetője a már tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Debreceni Maskarádé programjaiból kiemelte Konc Király és Cibere Vajda ütközetét: a két hadúr pénteken a város főterén vív meg egymással, majd a tél maradékát is elégetik a kiszebábbal együtt. 
 
Az idei hagyományos maskarás felvonulásban a Vojtina Bábszínház művészei mellett iskolás csoportok és színjátszók is részt vesznek - fűzte hozzá Asbóth Anikó.
 
Az idén először a télbúcsúztató keretében rendezik meg a toros pálinkafesztivált, amelynek keretében az erre az időszakra jellemző disznótoros ételeket és italokat lehet megkóstolni Debrecen főterén - hangzott el a sajtótájékoztatón.
 
Forrás: www.inforadio.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum