Pálinkára magyar!

2014. 04. 03., csütörtök

A Nobilis Pálinkafarm Master-Class Pálinkafőzde elismeréssel, valamint 2 arany- és 3 ezüstéremmel zárta a párlatok World Spirits Award versenyét. A főzde pálinkái emellett a rangos Destillata-ról is érmekkel tértek haza.

Arany- és ezüstérmeket szerzett a Nobilis Pálinkafarm a világ egyik legismertebb és legjelentősebb versenyének számító World Spirits Award-on. A klagenfurti megmérettetésen idén 30 ország 400 párlata indult. A 11. alkalommal megrendezett versenyt a Nobilis Irsai Olivér Szőlőpálinka, valamint a Nobilis Szilvapálinka egyaránt aranyéremmel, míg a Nobilis Vilmoskörte-, Birs-, Meggy- és Barackpálinka ezüstéremmel zárta.

A nívós versenyeken évről évre előkelő helyezéseket szerez a Nobilis Pálinkafarm, a tavalyi eredményeik sem voltak kevésbé szerények.

spirit

A Nobilis pálinkák versenyen elért teljesítménye révén a Nobilis Pálinkafarm a World Spirits Award 2014 Master-Class Pálinkafőzde díját is elnyerte.

A lassan negyedévszázados Destillata a szakma egyik legelismertebb versenye, amelyen a nevezők száma ezúttal rekordot döntött: a salzburgi Destillata 2014-en 183 főzde és 1 700 nevezett tétel vett részt. A Nobilis Pálinkafarm a rekordszámú résztvevő között 7 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett.

A 2010-ben alapított Nobilis Pálinkafarm a Vértes lábánál fekszik. A pálinkák alapanyagát a 300 hektáros birtokon elterülő, gondozott gyümölcsösök termése biztosítja, kizárólag természetes alapanyagokból, a vértesaljai karsztforrásból származó víz felhasználásával készül, hozzáadott ízesítőszerek nélkül.  ”Elmondhatjuk, hogy a pálinkafőző üzemében csupa “pálinka maximalista” dolgozik. Szeretjük a pálinkát, de nálunk nem a mennyiség számít, hanem a minőség. Ezért a legkorszerűbb pálinkafőzési technológiákat keverjük a kézműves precizitással. Célunk, hogy fogyasztóinkat a legnagyobb pálinkaélvezetben részesítsük, és a legtisztább párlatokat hozzuk létre.” Bővebben a pálinkafőzésről Hornung József  pálinka főzőmester így beszél:

Nobilis_destillata_02“Nálunk a pálinkafőzés családi szenvedély, még az öcsémnek is a pálinkakészítés a hivatása. Valahányszor összejövünk, szinte csak arról beszélünk, ki milyen pálinkát főzött, és azon versengünk, kinek a pálinkája jobb.Már az egyetemen is a lepárlás mesterségére specializálódtam, majd a gyakorlatban lestem el a szakma minden csínját-bínját. Persze mindig van mit tanulni, de azt elmondhatom, hogy tudom, mit jelent a jó, minőségi pálinka, és hogyan kell ilyet készíteni. A célom pedig az, hogy én is minőségi pálinkákat készíthessek.

A Nobilis Pálinkafarmon minden adott ehhez: a legjobb technológia és a minőségi gyümölcsök. Én bízom az orromban, hogy kifőzöm ezekből a legjobbat. Mert hát a jó orr az az érzékszerv, amire egy pálinkafőző mesternek igazán szüksége van. Az ízlelést én általában csak akkor használom, ha új párlat receptet fejlesztek ki éppen.
A szilva a kedvenc párlatom. És habár ez a legelterjedtebb pálinkafajta, mégis ritka az igazán jó szilvapálinka. Ezért ha más mesterek pálinkáit kóstolgatom, akkor a szilvával kezdem. Azért is szeretem még a szilvát, mert amolyan “beszélgetős pálinka”: Sosem lesz túl sok, vagy túl domináns. Egy egész estét el lehet vele tölteni baráti társaságban, anélkül, hogy ráunna az ember.”

A Nobilis Pálinkafarm jövőre vonatkozó terveiben a díjakkal elismert kiváló minőség megőrzése és a folyamatos fejlődés lehetőségeinek keresése mellett továbbra is kiemelt szerepet kap a Nobilis pálinkák körének bővítése. Az elismert nemzetközi versenyeken elnyert díjak és a folyamatosan javuló szereplés mellett a Nobilis Pálinkafarm a következő években további világversenyeken is tervezi részvételét.

Az első sorozat Nobilis pálinkák 2010-ben kerültek a palackokba, és ezért a 10n jelzést kapták. Így minden év főzete pontosan felismerhető.

fin

Forrás: www.tozsdeforum.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum