A FIDESZ-KDNP HATÁROZOTTAN KIÁLL A NEMZETI ÉRTÉKEKÉRT

2014. 05. 14., szerda

Már tízezernél is többen írták alá azt a Fidesz által indított online ívet, amely fókuszában a magyar föld, a szabad pálinkafőzés és a magyar akác megvédése áll - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden Miskolcon, sajtótájékoztatón.

A szaktárca vezetője elmondta: az online petíciót az elmúlt héten indította el a legnagyobb kormánypárt, annak igen kedvező a fogadtatása. Emlékeztetett: Brüsszel a szabad pálinkafőzés ügyében kötelezettségszegési eljárást indított az ország ellen, vita van a magyar akác és a föld ügyében is az unió és Magyarország között. A Fidesz-KDNP azonban, ahogy eddig, ezután is határozottan kiáll a nemzeti értékekért - szögezte le a politikus.
"Nem hagyjuk, hogy a brüsszeli bürokraták beleszóljanak abba, hogy hogyan főzzük a pálinkát, hogy mennyi akácfát ültetünk, és nem engedünk a földtörvény szigorából sem" - tette hozzá.

Fazekas Sándor úgy fogalmazott: nagyon fontos, hogy az országnak olyan képviselői legyenek az unióban, akik kiállnak a magyar érdekekért, "nem hátrálnak meg akkor, ha meg kell küzdeni más országok képviselőivel".
Mint mondta, a Fidesz-KDNP képviselői az elmúlt időszakban már bizonyítottak, a magyar álláspontot hatékonyan és karakteresen megjelenítették.

Sebestyén László, a párt miskolci elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta: az aláírásokra nagy szükség van, mert a kiállást nagyban segítheti a kormány elszántsága és a stabil kétharmados parlamenti többség mellett a magyar emberek támogatása is.

Az online aláírással mindenki kifejezheti, hogy "továbbra is ragaszkodunk a magyar pálinkához, elkötelezettek vagyunk a szabad pálinkafőzés mellett" - fűzte hozzá. "Brüsszel a magyar akácot is irtani akarja, mi azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy külföldről mondják meg nekünk, hogy milyen fák legyenek a hazai erdőkben, nemzeti érdekünk, hogy megvédjük a magyar akácot, nem fogjuk hagyni, hogy a kiváló minőségi magyar akácmézet kiszorítsák a piacokról - jegyezte meg, hozzátéve: a magyar akác és akácméz már bekerült a Nemzeti Értéktárba, "napok kérdése, hogy hungarikummá" is váljon.

A magyar földdel kapcsolatban azt mondta: megvédik és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a föld a magyar gazdáké legyen. "A közös kiállásra tehát szükség van, hiszen helyettünk senki nem fog kiállni a magyar érdekekért" - mondta a Fidesz miskolci elnöke.

(MTI-fidesz.hu)

Forrás: www.fidesz.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum