Politikusok kedvenc italai

2014. 08. 25., hétfő

Nemcsak politikában, hanem kedvenc italban is különbözik a magyar politikusok ízlése. A baloldalon inkább a sörre, a jobbon pedig a borra esküsznek. Persze vannak átfedések. A pálinkát ugyanis mindannyian szeretik.

 

Kormányfői pálinka

Orbán Viktor miniszterelnökről szintén lehet tudni, hogy néhanapján borozgat, de egy-egy korsó sört is le szokott gurítani. Viszont mostanában inkább már csak a nemzeti itallal, a pálinkával látni. Bárhová megy az országban, ott szinte biztosan megvendégelik egy kupicával, de ajándékba is kapott már pálinkagyűjteményt. Ez különösen amiatt érdekes, hogy néhány éve egy interjúban elárulta: egyáltalán nem bírja az italt.

 

A pálinka egyébként meglepően párt nélküli ital. A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc korábban a Borsnak is megerősítette, hogy nagyon szereti és a volt MSZP-elnök, Mesterházy Attila is rendszeresen legurított egy-egy felest a kampánykörutakon.

Baloldalon inkább a sör

Le sem tagadhatnák a baloldalon, hogy a munkásosztályt képviselik, a legtöbb balos politikus ugyanis bor helyett sokkal inkább sört iszogat. Gyurcsány Ferenc például rendszeresen látható sörrel a kezében különböző kampányrendezvényeken, majálisokon, de volt és jelenlegi párttársai sem vetik meg a folyékony kenyeret. Akárcsak a boroknál azonban, itt is van átfedés. Tarlós István főpolgármester ugyanis vérbeli sörös, a barna sör a legnagyobb kedvence, habár nagyon ritkán fogyasztja.

 
 

PM–LMP: szívesen fogyasztják az Unicumot

A leginkább az Országgyűlés legkisebb frakciója lóg ki a sorból. Az LMP-ben ugyanis előszeretettel fogyasztanak Unicumot. A tavaszi választások egyik leghíresebb momentuma volt, amikor a volt LMP-s, már PM-s politikusok egy üveg Unicummal „öblítették le”, hogy Gyurcsány belépett a baloldali összefogásba. Karácsony Gergely és Jávor Benedek is a gyomorkeserűhöz nyúlt. Néhány hétre rá korábbi párttársuk, Schiffer András, az LMP frakcióvezetője humorosan hozzátette: ő is szereti az Unicumot.

Áder és Bajnai borosok

Áder János köztársasági elnökről köztudott, hogy nem veti meg a jó borokat és visszafogottan ugyan, de lelkesen fogyasztja is a nedűt. Egyik kedvence a dúzsi rozé, de fehérbor-különlegességet is előszeretettel kóstolgatott már nyilvánosan. Korábban viszont érdekes módon a vörösöket részesítette előnyben, például a kékfrankost.

 
 

Bajnai Gordon volt kormányfő szintén borkedvelő, őt lehetett már látni furminttal és rozéval is a kezében, mindkettőt szereti, de egyáltalán nem veti meg a chardonnay-t sem. 

Forrás: www.borsonline.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum