Hogy a gyümölcs tovább éljen

2014. 09. 29., hétfő

Már egy éve működik a Bánomkerti Pálinkafőzde Székkutason. A tulajdonossal, Kruzslicz Tamással, többek között a kezdetekről beszélgettünk a Családi Magazinban.

Az első főzés a pálinkafőzdében 2013. október 5-én volt, tehát csakugyan születésnapját ünnepli a cég. S hogy miért éppen „Bánomkerti” a pálinkafőzde neve? „Nagyon szerettem volna valami hangzatos, régies nevet, a párom talált egy 1800-as évekbeli cívis szótárban egy kifejezést a pálinkára, ez volt a bánomkert” – mesélte vendégünk. Ebben a szóban nagyon sok minden benne van: a pálinka bánat űző lényege, s az is, hogy elválaszthatatlan a kerttől.

„Az első főzést természetesen saját cefréből végeztük annak idején, hogy biztosak legyünk magunkban, és hál’ Istennek nagyon jól sikerült. Azóta is tele van a naptárunk, 24 órában megy az üzem – jövő januárra is van már előjegyzésünk, de éppen folyamatban van egy új beruházás: egy új üstöt szereztünk be, amelyben a főzés november elején indulhat be.”

Ha Önök is szeretnének tenni egy próbát, keressék a Bánomkerti Pálinkafőzdét Székkutason, az Erkel Ferenc utca 30. szám alatt, vagy hívják a 70/779-2600-ás telefonszámot.

Kiskata

Forrás: www.promenad.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum