A magyar gyümölcs lesz a főszereplő idén a Gyulai Pálinkafesztiválon

2015. 02. 17., kedd
A ma­gyar gyü­möl­csöt ál­lít­ja a kö­zép­pont­ba a XVI. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, ame­lyet idén áp­ri­lis 17. és 19. kö­zött ren­dez­nek meg Gyulán – kö­zöl­te Lovász Sándor fő­szer­ve­ző az ese­mény­ről tar­tott hét­fői saj­tó­tá­jé­koz­ta­tón.
 
Eddig hu­szon­két ne­ve­ző össze­sen 34 min­tát kül­dött be a pá­lin­ka­fesz­ti­vál ke­re­té­ben meg­ren­de­zen­dő IV. Pálinka Világkupára. Abháziából is ér­ke­zett ne­ve­zés, de Kínából, Moldáviából, Montenegróból, Boszniából és Bulgáriából is vár­nak pár­la­to­kat – mond­ta Lovász Sándor, hoz­zá­té­ve, hogy ta­valy össze­sen 660 min­tát küld­tek be a ver­seny­zők, és idén en­nél több­re szá­mí­ta­nak.
 
Mint ki­emel­te, idén a ma­gyar gyü­mölcs lesz a fő­sze­rep­lő: nem­csak a pá­lin­kák és li­kő­rök ver­se­nyét ren­de­zik meg, ha­nem dí­jaz­zák a lek­vá­ro­kat, be­főt­te­ket, ször­pö­ket, gyü­mölcs­bo­ro­kat, gyü­möl­csös sü­te­mé­nye­ket, sőt a kü­lön­bö­ző gyü­mölcs­ece­te­ket is. 
 
Lovász Sándor el­árul­ta: ha­ma­ro­san alá­ír­nak egy szer­ző­dést a Békés me­gyei ön­kor­mány­zat­tal ar­ról, hogy a XVI. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztiválon ki­vá­laszt­ják Békés me­gye pá­lin­ká­ját, amely egy évig a ke­res­ke­del­mi for­ga­lom­ban a pa­lack­ján vi­sel­he­ti a me­gyei cí­mert.
 
A pá­lin­ká­kat és a li­kő­rö­ket már­ci­us 20-ig le­het be­ne­vez­ni a ver­seny­re, a gyü­mölcs­ké­szít­mé­nyek re­giszt­rá­ci­ó­ját áp­ri­lis 3-ig vár­ják a szer­ve­zők, gyü­möl­csös sü­te­mé­nyek­kel pe­dig vár­ha­tó­an egé­szen áp­ri­lis 9-ig le­het majd ne­vez­ni. 
 
További in­for­má­ci­ó­kat a www.​palinkafesztival.​hu ol­da­lon le­het ol­vas­ni a ver­seny­ről és a fesz­ti­vál­ról, amely­re Lovász Sándor tá­jé­koz­ta­tá­sa sze­rint mint­egy húsz­ezer lá­to­ga­tót vár­nak.
 
Forrás: mti, www.webradio.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum