Bor- és pálinkaverseny Kaposszekcsőn

2015. 03. 10., kedd
Március 6-án 9. alkalommal rendezte meg Kaposszekcső Község Önkormányzata borversenyét a Közösségi Házban.

Bor- és pálinkaverseny Kaposszekcsőn

Az idei évtől pálinkaversennyel is bővítették a programot.
Nevezők:
bormintával: Lajos Sándor, Erb Béla, Szabó Attila, Nagy Sándor, Csicskár Imre, Décsy Gyula, Kontár László, Márhoffer János

pálinkamintával: Bayerle Kornél, Szente Donát, Mándli Attila, Szántó Péter, Szabó Zoltán, Badáczy Szabolcs

bor- és pálinkamintával: Kozák Attila, Kozák Tibor, Vercse László, Wolf János, Kindner Gyula, Bauer Imre, Müller Ádám

A bor és pálinkazsűrik délután két órakor fogtak hozzá a munkához, a bírálathoz. Voltak nagyon jó minőségű nedűk és bizony kicsit gyengébbek is.
6 órakor kezdődött az értékelés, az oklevelek átadása, majd a vacsora. Csapó Gyuláné polgármester asszony köszöntője után először Kovács János, a bírálók elnöke beszélt a vörösborokról, majd Kelemen Sándor a fehérborokról, végül  Király Gábor a beérkezett pálinkákról mondta el a véleményét, illetve adott tanácsokat, ötleteket a helyes pálinkakezelésre. Majd a gazdák átvették megérdemelt minősítő oklevelüket és az önkormányzat ajándékát, a Tóth Szilvia fazekas által készített csodaszép tányért.

Mint minden évben, most is kiválasztották a legjobb fehérbor - Szabó Attila –, a legjobb vörösbor – Décsy Gyula – és a legjobb rosebor – Márhoffer János – termelőjét.
A 2014. év legeredményesebb bortermelője Bauer Imre lett. A beadott minták közt megtalálták a legjobb pálinkát is, melyet Szabó Zoltán készített. Az értékelés után kezdetét vette a vacsora, a tapasztalatcsere, vidám beszélgetés.
A résztvevők megígérték: ha valamilyen természeti csapás miatt nem megy veszendőbe az idei termés, jövőre is megmérettetik magukat!

Forrás: www.infodombovar.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum