Jonatánalma-pálinka diadalmaskodott Gyulán

2015. 04. 20., hétfő

A tuzséri pálinka-manufaktúra jonatánalma-pálinkája lett a IV. pálinka-világkupa győztese - tájékoztatta Lovász Sándor, a XVI. gyulai pálinkafesztivál főszervezője szombaton az MTI-t.

A magyarországi főzdék összetett versenyét is a Gyümölcspárlat Bt. által működtetett tuzséri pálinka-manufaktúra nyerte, második helyen a Kunság-Szesz Zrt. által működtetett Mátyás Pálinkaház, a harmadikon a Bolyhos és Fiai Bt. végzett. A legeredményesebb bérfőzde címet a Trixon-B Kft. érdemelte ki.

A legeredményesebb bérfőzető Váli János lett, akinek az irsai-ászár törkölypálinkája nyerte a legjobb hagyományos, erős pálinka címet. Gyenesei István feketerigó-ágyas feketeribiszke pálinkája lett a legjobb magánfőzött párlat, egyben ő érdemelte ki a legeredményesebb magánfőző címet is.

A Békés megye pálinkája címet az Éden-tó Szeszfőzde Bt. sajmeggy pálinkája nyerte el. Lovász Sándor és a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály megegyezése értelmében egy évig ez a pálinka viselheti palackján a címet a kereskedelmi forgalomban.

A szakmai zsűri a külföldi nevezők körében Románia legjobb párlatának Dezső Tibor és Füstös Imre muskotály szőlő borpárlatát tartotta, Szerbia legjobb gyümölcspárlata a Dibonis Distillery – amely a tavalyi évhez hasonlóan idén is a világkupa összetett verseny győztese címet is elnyerte – ágyas almája lett, Karol Alaxa pedig a Szlovákia legeredményesebb versenyzője címet érdemelte ki. 

A díjakat Zalai Mihály, Lovász Sándor és Lovassy György versenyigazgató adta át szombaton a gyulai Várkertben.

A versenyre több mint ötszáz pálinkát neveztek be, Magyarország mellett Örményországból, Romániából, Szerbiából, Abháziából és Szlovákiából is érkeztek minták.

 

Forrás: www.elelmiszer.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum