V. Birkás Pálinka Fesztivál Győrváron

2015. 07. 13., hétfő

Sem színvonalából sem minőségéből nem veszített a győrvári Birkás pálinka, és Pálinka Fesztivál az elmúlt öt év alatt.

IMG_2998

  Talán kicsit sok rendezvény zajlott július 11-és megyében emiatt megoszlott az érdeklődés. Viszont aki ezt a nyári fesztivált választotta biztosan nem bánta meg.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

 

IMG_2978

Az időjárás szinte tökéletes volt a rendezvény lebonyolítására. Kellemes napsütés, de mégsem kellett odasülni a padokra, sem a színpad elé. Főleg azért sem, mert tanulva a korábbi évek tapasztalataiból, most már az egész színpad a nézőterével, a büfékkel, és koktél bárral együtt, egy hatalmas sátor alá került. Ugyan akkor a szabadban is volt lehetőség helyet foglalni, beszélgetni, iszogatni, eszegetni, fagyizni vagy akár vásárolgatni is.

IMG_2795

Voltak kézművesek, akik termékeik révén helyi motívumokat ismertettek meg az idelátogatókkal Az élelmiszer előállítók révén belekóstolhatunk a Vasi Hegyhát valamint a Göcsej ízeibe, megkóstolhattuk, majd meg is vásárolhattuk az igazi szalonnát, kolbászokat, édességeket, kürtős kalácsot, és még sok minden mást.

IMG_2733

Persze a Birkás pálinka legkülönbözőbb fajtáit is láthattuk felsorakozni. Ezekből is vásárolhattunk akár saját célra, akár ajándékba is, hiszen ezeknek megjelenésükben is exkluzív kinézetük van.

IMG_2992

S hogy ne csak a címke alapján kelljen ezeket kiválasztani, természetesen meg is kóstolhattuk őket. A rendezvény alatt ugyanis több alkalommal láttam csinos felszolgáló lányokat, akik megkínálták a vendégeket a gyümölcsök e végtermékéből. Akinek aztán a kóstolás után megjött a kedve a kulturált ivászatra, az alkoholos és alkoholmentes koktélokat, további pálinka ízeket, söröket, borokat is fogyaszthatott. Mindeközben a színpadon folyamatosan zajlott az élet. Minden korosztályt kielégítő színvonalas műsorral, profi hangosítással és fénytechnikával, kivetítővel, igazi fesztivál hangulat uralkodott egészen hajnalig. Közben a Magyar Pálinka Lovagrend, és az Európai Borlovagrend felvonulása és a „pálinkamesterek” ünnepélyes díjazása is megtörtént.

IMG_2835

Ugyancsak két zenei koncert közt került sor arra a megható eseményre, aminek alapját egy kisfilm adta, mely a Birkás Pálinka Kft.-t mutatta be kezdeti pillanataitól a mai napig. A fejlődést, nagy eseményeket, fesztiválokat, nehéz és örömteli jeleneteket láthattunk, miközben a „nagy család” felsorakozott a színpadon. Végül megköszönték mindenki közreműködését, a részvételét, majd egy hatalmas koccintás tanúi, vagyis részesei lehettünk Minderre azért került sor, mert az idei év többszörösen is jubileumi életükben. 25 évvel ezelőtt kezdte Birkás István a pálinkafőzést, 10 éve van kereskedelmi forgalomban, 5 éves a Birkás Pálinka Fesztivál.

IMG_3017

S hogy kik szórakoztattak a térség, és régió kiemelkedő gasztronómiai rendezvényén? A Béri Balogh Ádám Általános Iskola csoportja, az Orfeum Vándorszínpad Operett műsorával, az Irigy Hónaljmirigy egy nagy sikerű produkcióval,

IMG_2773

a mindig vidám Karak zenekar,

IMG_2956

a kissé komolyabb Belmondo csapat,

IMG_3069

majd egy fergeteges csiki-dam, és rock and roll bulival az R-Go és a gidák.

IMG_3140

Végül a hajnalig tartó bulizásról az Unikum gondoskodott, a pálinka mellett.

Forrás: www.przoli.blogin.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum