Pálinkamester képzés - idén is indul évfolyam a Corvinus Egyetemen

2015. 08. 07., péntek
A korábbi évek sikerén felbuzdulva a 2015/2016-os tanévben új pálinkamester szakmérnök és szaktanácsadó évfolyamot indít a Corvinus Egyetem az Élelmiszertudományi Karon.
 

A képzés az országban elsőként kínál felsőfokú, munka mellett elvégezhető, diplomával elismert oktatást a pálinkás szakemberek és a pálinkakészítés iránt érdeklődők részére. A piaci igények figyelembe vételével összeállított tanmenet segítségével a hallgatók elláthatják a pálinkakészítő üzemek szakmai és vezetői feladatait, vagy akár saját pálinkafőzdét menedzselhetnek.

 

Pálinkamester szakmérnök és szaktanácsadó képzés összeállításánál is a piac által elvárt ismereteket, illetve az elmélet és gyakorlat összhangját tartották szem előtt. A képzés természetesen nyitva áll azok számára is, akik eddig csak fogyasztóként barátkoztak nemzeti italunkkal, a pálinkával.

 

"Úgy gondoljuk, hogy ami a skótok és az írek számára a whisky, vagy a franciák számára a cognac, az nekünk, magyaroknak a pálinka. A pálinka, amely kizárólag magyar gyümölcsből készíthető, színezékektől, aromáktól – és minden más adalékanyagtól – mentes tiszta párlat, amelynek éppen úgy ezer arca van, mint hazánknak. Ez annak köszönhető, hogy a pálinka igazi kézműves termék, amelyben ugyanúgy tükröződik a pálinkamester hozzáértése, személyisége, de még a hangulata is, mint ahogy az alapanyag minősége, kezelése és a pálinkakészítés technológiai jellemzői. Mindezt szerencsére a fogyasztók is felismerték, így elmondhatjuk, hogy a pálinkafőzés, mint mesterség, igazi reneszánszát éli. Legyen része Ön is a XXI. század egyik sikertörténetének!"

 

Forrás: www.profitline.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum