Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 2015

2015. 09. 28., hétfő

Őrzött vitrinben állítják ki a csúcspálinkát.

A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon kordonnal körbevett őrzött display-ben mutatják be a piacon jelenleg elérhető legmagasabb minőségű és árú szuperprémium pálinkát, a Márton és Lányai kristályüveges Crystallumját. A fesztivál vendégpárlata idén a gin.
 
Több mint négyszázféle párlattal, a pálinkák mellett kolbászokkal és egyéb kézműves húskészítményekkel, három nap alatt rengeteg koncerttel, vezetett pálinkatúrákkal, pálinkaházasítási programmal, pálinkás édességekkel, gin különlegességekkel, szakmai beszélgetésekkel, és TukTuk járatokkal várja a kulináris élményekre vágyó közönséget az október első hétvégéjén megrendezett Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál.
 
A két legfontosabb hagyományos magyar vidéki életmódot szimbolizáló termékről elnevezett rendezvényen a kiváló minőségű pálinkák bemutatása és a koncertek mellett ezúttal jóval nagyobb hangsúlyt kapnak a szakmai programok és a pálinka-gasztronómia, így azok számára is remek időtöltésnek ígérkezik a három napos fesztivál, akik a kóstoláson túlmutatóan is érdeklődnek a pálinkafogyasztás kultúrája és a kulisszák mögött zajló varázslat iránt. Idén huszonegy pálinkaház képviseli a pálinkafőzés mesterségének legjobbjait, a kiállítók között megtaláhatók a legkülönlegesebb szuperprémium pálinkákat és párlatokat előállító manufakturák is. A fesztiválon hagyományosan egy-egy vendégpárlat is terítékre kerül, amelyet közelebbről is megismerhetnek az érdeklődők: ezúttal a gin kölünlegességek kerülnek középpontba
 
A fesztivál kapui pénteken 14:00 órakor nyílnak meg, így aki a kellemes őszi napsütést szeretné élvezi a Budai Vár teraszain, annak már kora délután érdemes kilátogatnia a rendezvényre, majd az este jellemzően inkább a baráti társaságok számára kínál remek programlehetőséget a koncerttekkel, és a megszokott Hunyadi udvarra jellemző hangulattal.
 
Forrás: www.orientpress.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum