Különleges pálinkákat kóstoltak

2015. 11. 17., kedd

Fügés, mákos, áfonyás pálinkát, valamint libatöpörtyűt és kacsacombot is kóstolhattak a látogatók Siófokon. A kétnapos fesztiválon különleges ételekkel és italokkal várták a kulináris élvezetek kedvelőit a magyar tenger fővárosába. A szakemberek szerint a jó pálinka minőségi alapanyagokból készült és az illata is kellemes.

- Ágyas körtepálinkát iszom, én a körtére esküszöm. Nem vagyok nagy pálinkaivó, de ez nagyon finom.

Ez a hölgy három lány testvérével látogatott ki a siófoki pálinkafesztiválra. Ők a hagyományos ízeket keresték a standoknál, így a körtén kívül szilvát és barackot is kóstoltak még.

Kálmán Györgyné:
- Budapestről jöttünk, direkt erre a pálinka és libafesztiválra, a Márton-napira.

Az ország minden részéről érkeztek a fesztiválra. 50 féle pálinkát kínáltak a kereskedők a főtéren. A vadcseresznyéből, cigánymeggyből, mákból, dióból, áfonyából, szőlőből és fügéből készült párlatok különlegesnek számítottak a rendezvényen.

Dudás András, értékesítő, Bolyhos :
- Füge aszalványból készítjük mi a fügepárlatunkat.

Az emberek többsége a gyümölcsös pálinkákat kereste. A nedűk többsége negyven és ötven alkoholfok közötti volt, a szakember szerint így még érezhetők a kellemes ízek és illatok.

Dudás András, értékesítő, Bolyhos :
Nagyon sokan keresik az ilyen fesztiválokon a különleges íz világú pálinkákat, illetve azt, hogy minél gyümölcsösebb legyen egy pálinka, tehát mi azért ágyazzuk a pálinkát, hogy egy kicsit lágyabb íz világot tudjon képviselni.

Ágyas, aszalt gyümölcsös, mézes - lehet fokozni az ízeket, de a legfontosabb az alapanyag - mondják a pálinkakészítők. Szerintük minőségi hozzávalók nélkül nem készülhet finom nedű.

Demeter Attila Ákos, gasztronómiai tanácsadó, Nobilis Pálinka:
- Kifejezetten olyan gyümölcsök és gyümölcs fajták vannak telepítve és ültetve, ami a pálinkafőzéshez kifejezetten alkalmas és jó, szóval nem mindegy, hogy a szilvából is milyen fajtákat ültetünk vagy nem mindegy, hogy milyen a meggy fajtája, szóval a gyümölcsösből indul el a jó alapanyag.

A kulináris élvezetek kedvelői nemcsak különleges pálinkákat, hanem Márton-napi ételeket is kóstolhattak a két napos rendezvényen.

Németh Ferenc:
Libát és kacsát nem nagyon szoktunk enni, kifejezetten ezen a napon, vagy ebből az alkalomból, úgyhogy most letudjuk az éves libaadagunkat.

A magyar tenger fővárosa immár hetedik alkalommal adott otthont a pálinka és libafesztiválnak.

Kiss Ottó Csaba, szervező:
- Kitoljuk a nyári szezont és ugye régen is ez volt az utolsó vásár, élve ennek a lehetőségével és egy kicsit a hagyományok visszahozásával, pont ez a Márton-napi libafesztivál adja az okot, arra, hogy egy ilyen rendezvénnyel újra a Balaton-partjára és ezen belül Siófokra csalogassuk a kedves látogatókat.

A jó ételek és italok mellett a kiváló élő zenét is élvezhették a látogatók Siófok főterén.

(Híradó)

Forrás: www.somogytv.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum