Györkönyi és nagydorogi pálinkák a csúcson

2016. 02. 15., hétfő

Bérfőzött kategóriában Hadi János györkönyi, saját készítésű itallal nevezők közül ifj. Bartha Bergely nagydorogi versenyző kapott nagy arany érmet az I. Nagydorogi Pálinkaversenyen.

Mindketten cserszegi fűszeres szőlőből készítették, készíttették pálinkájukat. Még három aranyérem talált gazdára a megmérettetésen: id. Bartha Gergely, Zsúnyi Béla és a rendezvény életre hívását szorgalmazó Kovács György, nagydorogi polgármester vihetett haza egyet-egyet. A faluvezető meggypálinkáját találták erre érdemesnek. Gazdára talált még hét ezüst és 19 bronzérem, a többiek oklevéllel tértek haza. Összesen 25 gazda nevezett helyből és a környékből.

Kovács György azt mondta, a térségben még sehol nem hirdettek pálinkaversenyt, de vele együtt sokan vannak, akik regisztrált főzővel rendelkeznek, ezért rendezték meg a versenyt, aminek ígérete szerint lesz folytatása. A hetvenhárom mintánál kicsit többet vártak, mint ahogyan a minőség is sok esetben hagyott kívánni valót maga után, de ahogy a zsűri elnök, Nagy Attila, Brill Pálinkaház tulajdonosa mondta, egy-egy ilyen verseny jó alkalom a tanulásra, éppen ezért a típushibákat ki is emelte.

Forrás: www.teol.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum