Két új pálinka is bemutatkozik az Ágyaspálinka Fesztiválon

2016. 05. 13., péntek

Tizenkét pálinkafajtát, köztük két újdonságot is megkóstolhatnak azok, akik szombaton és vasárnap kilátogatnak a 11. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválra. A két napon kulturális és szórakoztató programok várják ingyenesen a vendégeket.

Bolyhos Zoltán elmondta, hogy az újszilvási az egyetlen ágyaspálinka fesztivál az országban, de a rendezvény a pálinkafesztiválok sorában is az elsők között van.

Hozzátette: a fesztiválon bemutatkozó ágyaspálinkák indulnak az országos pálinkaversenyen, az idei fesztiválon pedig két különlegesség, két ágyas almapálinka is debütál: egy golden és egy jonatán, mindkettő 50 fokos.

A szervező felidézte: kétféle ágyaspálinkával lehet találkozni, az egyik esetben friss gyümölcsön érlelik a pálinkát, a másikban pedig aszalton, így például 3-5 százaléknyi aszalt kajszibarack kerül a palackba és három hónapig kell érlelni.

Bolyhos Zoltán elmondta, hogy mivel a hungarikumok listáján szerepel a pálinka, a hungarikumok is fontos szerepet kapnak a rendezvényen. A hungarikumok sátrában például fröccsel is lehet találkozni, de a helyi értéktárban szereplők is megjelennek, egyebek mellett mézkülönlegességek, sajtok, gyümölcslevek.

A fesztivál nemcsak a régióban népszerű, hanem a határon túlról is érkeznek vendégek – hívta fel a figyelmet. A 2800 lakosú Újszilvásra ilyenkor naponta mintegy 10 ezer látogató érkezik, akiket 10 hektáros fesztiválterület fogad, melynek három “utcájában” 50 árus kínálja portékáját.

A nagyszínpadon egymást váltják a fellépők, de a színpadi programok mellett felvonulnak a Magyar Pálinka Lovagrend és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagjai is díszes öltözetben és két testvértelepülés is képviselteti magát, Szlovákiából Szilvásújfalu (Slivník), Németországból Nandlstadt.

Forrás: www.nullahategy.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum