Pálinkából kávét? Miért is ne!

2016. 05. 23., hétfő

A magyar pálinka csak idehaza világhírű, ideje, hogy külföldön is kellően elismerjék. Ennek érdekében lépett most a piacra egy új ötlettel a az idén 99 éves Pannonhalmi Pálinkárium, és innovációjukat be is mutatták május 18-án a szakma képviselőinek.

A pannonhalmiak egyik terméke, az ágyas barackpálinka a legsikeresebb, legnépszerűbb  – többek közt ez az egyik alapanyaga a 2015. évi ország tortájának is -, így nem véletlen, hogy pont ezt választották egy olyan kávé összeállításához, amelynek a Coffee a'la Hungary nevet adták – és a nevet, valamint az ötletet le is védették. Nem titkolt céljuk a pálinkával átitatott kávéval az, hogy Magyarország ismertsége nőjön, minél többen ismerjék meg, és kapjanak kedvet a hazai pálinkaféleségekhez. És emellett persze a pannonhalmiak is jól járjanak – hisz a védett ötlet alapján ez a kávékülönlegesség csak az ő italukkal készíthető el.

 

 

Egyébként e sorok írója azt hitte, egy különleges, kávés pálinka bemutatójára érkezik, de tévedett, hiszen mint Barabás Attilától, a cég vezérigazgatójától megtudta, ők csupán a Coffee a'la Hungary esetében ragaszkodnak ahhoz, hogyha valaki ilyen kávét kér – legyen az eszpresszó, ristretto, cappucino, latte, azaz bármilyen rövid vagy hosszú kávéváltozat -, akkor mindenképp a saját ágyas barackpálinkájukkal készüljön mostantól ez az ital.

 

Forrás: www.elelmiszer.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum