Zamat pálinka és pároskolbász fesztivál lesz Debrecenben

2016. 09. 19., hétfő

A különleges ízek és a minőségi zene kedvelőit várják szeptember 23. és 25. között a debreceni Nagyerdőbe, a hatodik Zamat pálinka pároskolbász fesztiválra – közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón.

A fesztivál egyik helyszínén, a nagyerdei víztoronyban tartott tájékoztatón Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere emlékeztetett rá: tavaly vették fel a hungarikumok sorába a híres debreceni pároskolbászt, amelynek népszerűsítése érdekében több helyi étteremmel kötött együttműködési megállapodást az önkormányzat.

Az idei fesztiválra meghirdették A legjobb zamatú pároskolbász 2016-ban versenyt. Az éttermek a mellett bizonyíthatják kreativitásukat, hogy a kolbászt az eredeti receptúrák rekonstruálásával, a páros kolbász kódex előírásai szerint kell elkészíteni – tette hozzá.

A jó hangulathoz a több száz liter pálinkát tizenöt hazai manufaktúra képviselői szállítják a debreceni Nagyerdőbe – tájékoztatott Komáromi János, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagja, aki tuzséri pálinkáival lesz jelen a fesztiválon.

A szakma szerint immár a debreceni Zamat fesztivál Magyarország legjobb pálinkafesztiválja – mondta hozzátéve, hogy az idén szakmai nappal is megerősítik a rendezvényt, amelyen a gyümölcstermesztéstől és értékesítésig, az eredetvédelemtől a jövedéki kérdésekig tekintik át a pálinkakészítés és fogyasztás folyamatát.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató emlékezetett rá, hogy a tavalyi Zamaton több száz liter pálinkát és mintegy tizenöt mázsa debreceni párost fogyasztott el a mintegy harmincezer látogató.

Az idén is hasonló számú érdeklődőt várnak a víztoronyba és a Nagyerdei Stadion Halljába, ahol a Magna Cuma Laude, a Csík zenekar, a Parno Graszt, Szalóki Ági, az Ed Philips és a Memphsis Patrol, Falusi Mariann és a Irie Maffia énekesével, Senával fellépő Random Trip gondoskodnak az esti jó hangulatról – emelte ki a fesztiváligazgató.

Forrás: www.superiorhirek.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum