„A jó magyar pálinkának nincsen párja - egyedül van, mint a magyar a világba…”

2016. 12. 12., hétfő
Kuriózumnak számító könyvet mutattak be pénteken a miskolci Városházán. Az ongai Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója,Takács László által szerkesztett kiadvány a Quintessence Pálinkás Könyvek első kötete.

palinka_konyv_161209_vcs_03.jpg

Több mint 250 oldalon olvashatunk tartalmas írásokat a pálinkák világából, olyan szerzők tollából, mint mások mellett Aradi Péter, Csendes Zsolt, Dúl Udó, Gyuris Péter vagy Takács László. A megfelelő pálinkákat Szik Mátyás társítja a könyvben különféle ételekhez.

palinka_konyv_161209_vcs_04.jpg

A szerzői csapat valóban tudományos alapossággal, számos érdekes és hasznos információval is szolgálva dolgozta fel a pálinka kultúrtörténetét, gasztronómiáját, a hungarikumunkhoz kapcsolódó szakmai ismereteket.

palinka_konyv_161209_vcs_12.jpg

Gyökerek – múlt; Jelen – értékek; Jövő – lehetőségek – a könyv e három fejezet mentén tagolódik. A hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitől kezdve a pálinka előállításával foglalkozó szakembereken át egészen e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklődő olvasóig és az egyszerű pálinkafogyasztóig mindenki talál a maga számára érdekes, eddig nem ismert epizódokat, útmutatókat vagy éppen tanácsokat.

Fotó: Végh Csaba

Forrás: www.minap.hu

 

 

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum