Magyar pálinkafőző hódít Afrikában

2017. 01. 12., csütörtök
Balogh Sándor agyából nem hétköznapi ötlet pattant ki: nemzeti italunkat, a pálinkát ne exportáljuk, hanem a helyszínen állítsuk elő. Nem is akárhol, hanem Afrikában. Az üzletember – aki a Magyar Afrika Társaság elnökeként kiváló helyismerettel rendelkezik – az első pálinkaprojekt helyszínéül Ugandát választotta.
A trópusi viszonyoknak köszönhetően a kapekei magyarok által épített mintafarmon nem a jól ismert barackból és szilvából főzik a pálinkát, hanem banánból, ananászból és jackfruitból készül a minőségi, legfinomabb nedű.
 
A következő hónapokban már piacra kerülnek az első egzotikus, mégis magyaros pálinkát tartalmazó üvegek.
 
Balogh Sándor a Lokál Extrának elújságolta: „Már megkezdtük egy nagyobb lepárlóüzem építését is, amelynek segítségével reményeim szerint nagyobb mennyiségű pálinkát is piacra dobhatunk.”
 
Azt is megtudhattuk, hogy Uganda után a pálinkaprojekt következő helyszínének Marokkót nézte ki a Magyar Afrika Társaság elnöke, ahol akár a gránátalmából és ananászból készült pálinka is szóba jöhet.
 
– A hungarikumnak számító magyar pálinkafajták jó eséllyel lehetnek az elkövetkezendő évek exportkülönlegességei – tudatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Ráadásul még az országimázst is építhetnénk velük, ami máskülönben nem kevés pénzbe kerül.
 
Az üzlet megálmodója elmondta, egyelőre még nem választottak nevet a pálinkának, ezért örömmel veszik a kedves olvasók kreatív javaslatait a személyes Facebook- és Instagram-oldalakra.
 
Forrás: www.lokal.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum