Kovászna megye Orbán Viktortól vár segítséget pálinkaügyben

2017. 01. 30., hétfő

Orbán Viktor kormányfőtől, több minisztertől és diplomatától várnak segítséget pálinkaügyben a székelyföldi önkormányzati vezetők.

 
Magyarország kormányának és vezető politikusainak segítségét kéri a Kovászna megyei önkormányzat, hogy az erdélyi, székelyföldi magyar pálinkafőzők felírhassák a termékeik címkéjére anyanyelvükön, hogy pálinka – írja a Krónika.
 
Tamás Sándor, a megyei közgyűlés elnöke a csütörtöki megyeinfón jelentette be, hogy személyesen tárgyalt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel, akik megígérték, hogy megoldást találnak arra, hogy Erdélyre is kiterjesszék a magyar elnevezés használatát.
 
Tamás Sándor arról is beszámolt, hogy egyeztetett a Hargita és Maros megyei tanácselnökkel is, és pénteken hivatalos levélben fordulnak Orbán Viktorhoz, Magyarország miniszterelnökéhez, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterhez, Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárhoz, Zákonyi Botond bukaresti nagykövethez és Zsigmond Barna Pálhoz, mandátuma utolsó napjait töltő csíkszeredai főkonzulhoz, kérve, hogy úgy módosítsák a 2008/73-as pálinkatörvényt, hogy az erdélyiek is használhassák a pálinka megnevezést.
 
Tamás Sándor közölte: azt is javasolni fogja, vegyék fel a székelyföldi pálinkafőzést a Székelyföldi Értéktárba. Különben a Norvég Alap támogatásával dokumentáció, kisfilm is készült a folyamatról.
 
Forrás: www.kamaraonline.hu
Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum